Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Antwoorden op kamervragen over het gedogen van illegale houseparty in Leeuwarden

Antwoorden op kamervragen over het gedogen van illegale houseparty in Leeuwarden

27 april 2004

Vragen van het lid Externe link Algra (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het gedogen van illegale houseparty in Leeuwarden. (ingezonden 16 maart 2004)
---


1. Vraag Bent u op de hoogte van het feit dat politie en gemeente Leeuwarden in het weekeind van 6 en 7 maart jl. een illegale houseparty in een kraakpand in Leeuwarden hebben gedoogd?


2. Vraag Waarom is deze houseparty gedoogd?


1. en 2. Antwoord Ik heb terzake ambtsbericht opgevraagd. Daaruit is mij gebleken dat de CDA-fractie van de gemeenteraad van Leeuwarden over dit onderwerp vragen heeft gesteld met dezelfde strekking. Het ambtsbericht van de burgemeester van Leeuwarden bestaat uit een afschrift van de antwoorden op die vragen. Ik voeg die antwoorden hierbij en verwijs u er kortheidshalve naar.


3. Vraag Hoe verhoudt dit zich tot uw uitspraken in het RTL4 nieuws van dinsdag 9 maart jl., waar u zei dat de tijd van gedogen voorbij is?


4. Vraag Welke maatregelen gaat u nemen om het gedogen van grootschalige illegale evenementen in de toekomst te voorkomen?

3. en 4. Antwoord Nu het ambtsbericht aangeeft dat er geen sprake was van gedogen, verhoudt het optreden van de burgemeester van Leeuwarden zich prima tot mijn uitspraken. In die gevallen waarbij wel sprake is van een illegaal evenement moet het lokale bevoegde gezag, in het bijzonder de burgemeester daartegen optreden. De omstandigheden van het geval zullen daarbij bepalend zijn voor de wijze waarop, de middelen waarmee en het tijdstip waarop het evenement wordt beëindigd. De burgemeester is daarvoor verantwoordelijk.
---

---

---

---