Provincie Flevoland



De Nationale Onderwijsprijs 2004 gaat van start

ICT in de Regiozorg: projectwebsite gelanceerd!

Vanaf vandaag is de website (www.focuscura.nl/regiozorg) van het Flevolandse project ICT in de regiozorg in de lucht. Het project, dat op 1 januari jl. van start is gegaan, is een initiatief van de provincie Flevoland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

De provincie kan met het project haar visie bepalen ten aanzien van de toekomstige zorgsituatie in Flevoland en de specifiek de rol van (innovatieve) informatie en communicatietechnologie daarbij. Andere doelstellingen van het project zijn het delen van kennis met (ICT)-bedrijven en zorginstellingen in de regio en het aandragen van concrete ICT-toepassingen in de Flevolandse zorginstellingen.

Op de website is informatie te vinden over de voortgang van het project, staan diverse documenten en belangrijk nieuws dat van belang is voor organisaties die bezig zijn (of willen gaan) op het gebied van ICT in de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is een overzicht van best practices in binnen- en buitenland. De andere onderdelen van de website bestaan uit een overzicht van bedrijven in Flevoland (en daarbuiten) die producten en/of diensten aanbieden in de zorgsector, een overzicht van zorginstellingen en een overzicht van
kennisinstellingen die nieuwe inzichten kunnen bieden rond ICT en zorg om een bedrijf of zorginstelling op weg te helpen.

Naast informatief is de website interactief van aard. Bezoekers worden uitgenodigd te reageren op stukken op de site en onderwerpen aan te dragen. Flevolandse bedrijven en zorginstellingen worden ook van harte uitgenodigd om stukken aan te leveren die op de website een plaats zouden moeten krijgen. Tenslotte worden Flevolandse bedrijven en zorginstellingen uitgenodigd om een korte ICT in de Regiozorg: projectwebsite gelanceerd !

beschrijving te geven van hun organisatie inclusief het adres van hun website en logo zodat ze een plaats op deze site kunnen krijgen. Ook ideeën of suggesties voor ICT in de zorg zijn welkom. Een plaats op de site is geheel kosteloos en wordt gefaciliteerd door de provincie Flevoland.

De website is vanaf vandaag te vinden op internet. Voor meer informatie kunt u terecht bij de provinciale projectleider van het project, drs. S. de Haan, afdeling Economische Zaken, Provincie Flevoland. Telefoon 0320 265307 of sicco.de.haan@flevoland.nl