Politie Drenthe

maandagmiddag 03-05-04

Assen 03-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Tractor weggenomen
BOVENSMILDE - Een 50-jarige man uit Bovensmilde deed aangifte van diefstal van zijn tractor. Deze stond op een stuk land aan de Meesterswijk. Het betreft een witte David Brown, type 1210, waarvan de achterruit kapot is. De eigenaar maakte het de dief ook wel gemakkelijk door de sleutel in het contact te laten zitten. Schadebedrag niet bekend.

Diefstal uit gemeentehuis
EMMEN - Deed een 57-jarige medewerker van de gemeente Emmen aangifte van diefstal van twee flatscreens. Deze werden weggenomen nadat men een raam had ingegooid en zo bij de schermen kon komen. Schadebedrag ruim 2.600.

Diefstal gereedschappen
HOOGEVEEN - Werd een melding gedaan van diefstal van een grote hoeveelheid gereedschappen. Aan de Bentinckslaan zijn containers opengebroken waarna gereedschap werd weggenomen, eigendom van bedrijven uit Meppel en Havelte. Schadebedrag is nog niet vastgesteld maar is volgens de melder aanzienlijk.

Tractor met sproeimachine gekanteld
DE GROEVE - Vanmorgen reed een 45-jarige man uit Kiel Windeweer als bestuurder van een tractor met aanhangwagen (sproeimachine) over de Molenkamp. Vermoedelijk door te hoge snelheid kantelde de aanhangwagen. Een groot gedeelte van de 1500 liter water met bestrijdingsmiddel kwam op het wegdek terecht. De afvoerputten werden snel gedicht waardoor de vloeistof niet in het riool kon stromen. Hierdoor werd veel schade voorkomen. Het bedrijf verwijderde zelf de vloeistof

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 6 mei, 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl