Gemeente Breda

Persberichten

03-05-2004

Bedrijven tevreden over Afvalservice van de gemeente Breda

De Bredase bedrijven die klant zijn bij Afvalservice zijn tevreden over deze gemeentelijke afdeling. In een door de Hogeschool Avans gedaan onderzoek geven de bedrijven in de Bredase binnenstad Afvalservice voor de algemene dienstverlening gemiddeld een 7,5. Buiten de binnenstad is dit cijfer 7,3. De bedrijfsklanten zijn erg positief over de klantvriendelijkheid, de flexibiliteit en de bereikbaarheid van Afvalservice.

Ruim 2.000 bedrijven in Breda hebben een contract met Afvalservice voor de verwijdering van hun afval. Ongeveer 30% hiervan heeft deelgenomen aan de enquête. Tevens zijn twaalf bedrijven geïnterviewd.

Persoonlijk contact
De bedrijven in de Bredase binnenstad maken gebruik van de diensten van de Mier. Met dit speciale voertuig worden drie afvalstromen (groente- fruit en tuinafval, papier/karton en restafval) in een keer gescheiden opgehaald. De bedrijven in de binnenstad zijn erg te spreken over de Mier en de service die door de medewerkers van de Mier wordt geleverd. Ook het persoonlijke contact tussen de inzamelaars en de bedrijven scoort hoog.

Extra service
Als de bedrijfsklanten incidenteel veel afval hebben, zorgt Afvalservice ervoor dat dit binnen twee dagen wordt opgehaald. Bijna de helft van de bedrijfsklanten waardeert deze service hoog (met het cijfer 7,1).
Ruim 65% van de klanten kiest voor Afvalservice omdat het een gemeentelijke dienst is. In de vraaggesprekken kwam naar voren dat de bedrijfsklanten vinden dat Afvalservice als gemeentelijke instantie echt bedrijfsmatig werkt.

Communicatie
De bedrijfsklanten beoordelen de communicatie door Afvalservice gemiddeld met een 7. De speciale nieuwsbrief die Afvalservice onder haar bedrijfsklanten verspreidt wordt door ruim 70% van de bedrijven gelezen. Ruim 40% van de klanten geeft aan in de toekomst gebruik te willen gaan maken van de internetdiensten die Afvalservice wil gaan aanbieden. Aanvragen, meldingen e.d. hoeven dan niet meer telefonisch te worden gedaan.

Breda, 3 mei 2004