Novem

03-05-2004 Rol van Novem: Subsidie
Cursus duurzame energie in de zorgsector

Per 1 mei 2004 is de cursus online verkrijgbaar.

Algemeen:


- Organisatie (hoofdaanvrager): Empulse Projectmanagement voor Energie en Milieu b.v.

- Adres: Wilgstraat 51

- Postcode / woonplaats: 2565 MB Den Haag

- Contactpersoon: Bert Dijkstra

- Telefoonnummer: 070 - 4273587

- E-mail: empulse@xs4all.nl

- Mede-aanvragers: Nederlandse Vereniging voor Technisch facilitair management in de Gezondheidszorg (NVTG)

Projectgegevens:

Onderwerp
Ontwikkelen van een via de internet site van de NVTG www.nvtg.nl toegankelijke basiscursus duurzame energie voor de zorgsector, bestaande uit twee onderdelen, het onderdeel technische opties en het onderdeel beleid. De zelfstudie-cursus is bedoeld voor een ieder die nu of in de toekomst met duurzame energie binnen de zorgsector te maken krijgt. De cursus richt zich daarbinnen op de eerste plaats op de functioneel direct betrokkenen, de (technisch) facilitair managers.

Doelstelling(en)
Doelstelling van de cursus is invulling te geven aan kennisleemten duurzame energie opdat zorginstellingen in staat zijn en gestimuleerd worden duurzame energie mee te wegen in de besluitvorming rond de energievoorziening van de instellingen

Werkwijze
Het project bestaat uit 4 fasen:

Fase 1 Ontwikkeling cursusonderdelen beleid en technische opties duurzame energie zorgsector. Tijdens de ontwikkeling wordt de cursus afgestemd met de doelgroep middels een klankbordgroep. Fase 2 Vertaling cursus naar WEB omgeving
Fase 3 WEB site operationaliseren/ werving voor site Fase 4 Eindrapportage.

Beoogde resultaat

* Een introductiecursus duurzame energie die erkend wordt door de zorgsector en andere partijen om zijn kwaliteiten en nauw aansluit bij de behoeften van zorginstellingen.

* Middels de cursus worden de zorginstellingen gestimuleerd duurzame energie mee te wegen in de besluitvorming rond de energievoorziening van de instellingen, rekening houdende met de trias energetica en het overheidsbeleid.

* Een digitale leeromgeving waardoor de cursus breed en laagdrempelig toegankelijk is

Nevenresultaten

* De resultaten van het project kunnen voor Empulse aanleiding zijn tot het geschikt maken van de cursus (inhoudelijk en web) voor aanbieding aan andere doelgroepen.

* Voor het NVTG is het aanbieden van de cursus Duurzame Energie via haar site een interessante dienstverlening richting haar leden. Het kan leiden tot een nieuw type dienstverlening, waarbij ook andere cursussen via de site worden aangeboden.

Begin- en (verwachte) einddatum van het project:


1 november 2003 t/m 1 juli 2004

Novem projectnummer en referentienummer:

Projectnummer 2020-03-14-27-006
Bestelnummer 4800002806