Gemeente Lingewaard


Speld van verdienste voor cöordinator Dijkmagazijn

Foto burgemeester Persoon en C van der Heijden Burgemeester Rob Persoon heeft zaterdagmiddag 1 mei de speld van verdienste van de gemeente Lingewaard uitgereikt aan C.J.M. van der Heijden. Hij heeft deze witgouden speld in de vorm van een vlinder gekregen voor zijn inzet voor natuur-educatiecentrum Het Dijkmagazaijn in Bemmel.

Van der Heijden sloot zich in 1990 aan bij de Natuur- en Vogelwerkgroep Bemmel. Van hem kwam het idee om het oude dijkmagazijn te gaan inrichten als natuur-educatiecentrum.Om het idee kans van slagen te geven werd in 1994 de Stichting Bemmel Natuurlijk gevormd. In 1999 kon het natuur-educatiecentrum Het Dijkmagazijn worden geopend.

Van der Heijden is de spil van Het Dijkmagazijn. Als coördinator runt hij met dertig vrijwilligers dit centrum

Het Dijkmagazijn geeft informatie over alles wat de natuur in de omgeving van Bemmel te bieden heeft. Er worden ook veldexcursies georganiseerd.

Van der Heijden heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbreiden van interesse voor de natuur bij de inwoners uit Bemmel en omgeving. Dat is voor burgemeester Persoon reden geweest om, mede op verzoek van Stichting Lingewaard Natuurlijk, hem te onderscheiden met de speld van verdienste.

Artikel geplaatst op 3 mei 2004