Gemeente Soest

Wijkschouw Overhees

Datum: 11/05/2004

Wijkschouw Overhees 3 mei 2004

Onder aanvoering van een aantal bewoners (waaronder enkele wijkbeheerteamleden) uit Overhees, liepen vertegenwoordigers van woningcorporatie Portaal, politie en gemeente op maandag 3 mei door de wijk Overhees. Er is voornamelijk gekeken naar de (onderhoud)staat van het groen, straatmeubilair en verkeerssituaties. Het was voor de bewoners van de wijk Overhees de eerste keer dat ze mee konden doen met een wijkschouw en hun meldingen direct aan de desbetreffende instantie konden voorleggen. Gezamenlijk is gekeken naar de beste oplossingen.
De meeste meldingen betroffen de verkeerssituatie voor Idea (voorheen Brede Bibliotheek), het parkeren op de Tamboerijn, de bomen op het Scalmeijerpad, parkeeroverlast bij de Van der Huchtschool en de drempels op de Sweelinckstraat. Hieronder een greep uit de zaken die in deze rondgang door de wijk aan de orde kwamen:
* Wat betreft de containers in winkelcentrum Overhees is het de bedoeling dat in 2005 ondergrondse containers hiervoor in de plaats komen.

* Bij de pinautomaten in het winkelcentrum komt een helling aan de kant van de afvalbakken, wat het trottoir beter toegankelijk maakt voor bijvoorbeeld rolstoelers en kinderwagens
* Het trottoir op het parkeerterrein van het winkelcentrum wordt minder scherp gemaakt, waardoor auto's makkelijker in en uit kunnen rijden.

* Er komt een zebrapad ter hoogte van het voetpad Dorpsstreek/Idea. Dit zal samen met het aanwezige straatjuweel (verkeersremmer) bijdragen aan de verkeersveiligheid.

* Er komt een extra eenrichtingsbord aan het Claroenstekerpad.
* Huurders op het Fazantpad verzoeken Portaal om achterpadenverlichting. Portaal bekijkt wat de mogelijkheden zijn.
* Aan het Fazantpad komen straatnaamborden met nummeraanduiding.
* Er zijn parkeerproblemen bij Van der Huchtschool, bij de Libel. Er wordt vaak op het trottoir geparkeerd, waardoor kinderen vaak op straat moeten lopen. Het probleem is dat een verbodsmaatregel (paaltjes op de stoep, verboden te parkeren op openbare weg etc.) handhaving van de politie vergt. Aangezien bij meerdere scholen dergelijke problemen zich voordoen kan de politie in de schoolspits hier geen prioriteit aan geven.
* Op de Sweelinckstraat komt een onderzoek naar de drempels in deze weg. Op sommige plekken geven bewoners aan dat de drempels te hoog zijn.

Het was een zinvolle rondgang door de wijk Overhees!

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer