Ingezonden persbericht

Kostenbesparend, waterloos urinoir met bekroond design

Optimale hygiëne en duurzaam onderhoudsgemak

ROSMALEN, 20040503 -- Centaurus urinoir met innovatieve techniek / Hoogste standaards op het gebied van hygiëne / Zonder gebruik van chemische middelen of elektriciteit / Grote flexibiliteit door unieke hybride varianten / Duurzaam onderhoudsarm en glanzend door vuilwerend keramiekglazuur 'KeraTect' / Korte terugverdientijd / Design bekroond met 'Red Dot Award 2004' van Design Zentrum NRW /


Mogelijkheden voor besparing staan volop in de belangstelling. Ook wanneer het gaat om sanitaire ruimten binnen openbare gelegenheden en binnen bedrijven wordt kritisch gekeken naar mogelijkheden om de kosten terug te dringen. Besparing op watergebruik staat daarbij centraal. Met de introductie van het nieuwe waterloze urinoir Centaurus biedt Keramag nieuwe perspectieven.

Centaurus is voorzien van een nieuwe, innovatieve techniek die optimale hygiëne en functionele betrouwbaarheid garandeert. De basis van deze techniek is een nieuw ontwikkelde reukafsluiter, met LGA-keur. Deze speciale membraan zorgt ervoor dat vloeistof volledig wegvloeit, zonder dat er iets achterblijft. Vervolgens sluit de membraam weer hermetisch. Centaurus maakt het gebruik van chemische middelen of elektriciteit overbodig. Daarmee is Centaurus niet alleen budgetvriendelijk maar ook milieuvriendelijk.

Hybride variant
Centaurus is leverbaar in twee varianten. Naast het volledig waterloze urinoir, is er ook een hybride variant die zowel met als zonder water werkt. Dit hybride urinoir is voorzien van een spoelunit die minder dan 1 liter water per spoeling gebruikt. Toch garandeert deze spoeling zelfs in zeer frequent gebruikte sanitaire ruimten, bijvoorbeeld in voetbalstadions, optimale hygiëne. De aansturing van de spoeling is naar wens van de beheerder te bepalen. Er kan gebruik gemaakt worden van een ingebouwd infrarood systeem of van een decentraal systeem dat met variabel in te stellen tussenpozen regelmatige spoelt. Wanneer de wensen veranderen kan de instelling van het systeem eenvoudig gewijzigd worden.

Bekroond design
Centaurus is niet alleen qua techniek onderscheidend. Ook het design is van hoogstaand niveau. Dit urinoir werd eerder dit jaar door het Design Zentrum NRW bekroond met de 'Red Dot Award 2004'. Centaurus heeft een puristische, tijdloos moderne vormgeving. In een strakke, hoge zuil is een perfect ronde kom geïntegreerd. Centaurus draagt bij aan een hoogwaardige, representatieve uitstraling van de sanitaire ruimte. Vanwege het uiterlijk en de technische mogelijkheden is Centaurus ook een goede keuze in luxe projecten.

Onderhoudsgemak
Ook op het gebied van onderhoudsgemak zijn alle registers open getrokken. Een spoelrand, waaronder zich gemakkelijk onzichtbaar vuil kan ophopen, ontbreekt. Bovendien is het urinoir standaard uitgevoerd in het extreem gladde, poriënvrije, duurzaam vuilwerende keramiekglazuur 'KeraTect'. Dit zorgt ervoor dat vuil, kalk of mineralen zich moeilijk kunnen hechten, wat het dagelijks onderhoud sterk vereenvoudigt. Een aantrekkelijk bijkomend voordeel van KeraTect is de blijvend briljante glans. Op de werking van KeraTect biedt Keramag maar liefst 30 jaar garantie.

Eenvoudige montage
Deze nieuwe generatie van urinoirs is ook eenvoudig in te zetten bij renovatieprojecten. Dankzij een zogenaamde 'multi-aansluiting' kan Centaurus, zonder beschadiging aan tegelwerk, op bestaande aansluitingen worden aangesloten. Het intelligente en gepatenteerde bevestigingssysteem Kerafix zorgt voor een snelle, eenvoudige montage. De hybridevariant met spoeleenheid is te combineren met gangbare urinoirbesturingen van bijvoorbeeld Aqua, Grohe, Mepa, Oras, Schell en Viega.

Besparing
Interessant is de terugverdientijd van Centaurus. In vergelijking met conventionele urinoirs levert het waterloze urinoir Centaurus per aansluiting jaarlijks een aanzienlijke besparing op. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie is de investering dan ook in een paar jaar tijd terug te verdienen. Aangezien de gemiddelde levensduur van een urinoir 15 jaar bedraagt, levert Centaurus in de resterende jaren een fikse besparing op. Voor een gemiddelde sanitaire ruimte komt dit al snel neer op een besparing van enkele tienduizenden euro's.




Ingezonden persbericht