MEDIA CONSULTA DEUTSCHLAND

De journalistenprijs 2004

De journalistenprijs 2004: 'Vóór Verscheidenheid. Tegen Discriminatie'

Berlin (ots) - Is discriminatie op het werk vandaag de dag een belangrijk punt? Volgens de Eurobarometer-enquête die gehouden werd in 2003, gelooft het merendeel van de EU bewoners van wel.

Om het publiek op de hoogte te houden over het onderwerp discriminatie, neemt de Europese Unie dit jaar het initiatief om de Journalisten Prijs 2004 'Vóór Verscheidenheid. Tegen Discriminatie' uit te reiken. Journalisten uit de 25 EU-landen worden verzocht om artikels in te sturen over de strijd tegen discriminatie en het bewerkstelligen van wijzigingen op de werkvloer. Beroepsmedia en discriminatiedeskundigen zullen 25 nationale prijzen selecteren, en drie winnaars voor de EU-opgezette prijs. Iedereen kan een prijs winnen voor een reis naar een EU-land naar keuze.

De competitie maakt deel uit van de EU-campagne 'Vóór Verscheidenheid. Tegen Discriminatie'. Deze verstrekt informatie over het Europees antidiscriminatiebeleid en is speciaal gericht tegen discriminatie op het werk. De ingezonden stukken moeten schriftelijk gepubliceerd worden en online verschijnen tijdens de periode van 1 januari tot 30 september 2004. De artikels mogen geschreven zijn in één van de 20 officiële talen van de EU.

Alle artikels zullen beoordeeld worden naar nieuwswaarde, relevante informatie, de hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek, de voorbereiding, de originaliteit, de creativiteit, de kwaliteit van het artikel en de bruikbaarheid voor het publiek. Het artikel moet tenminste 5000 karakters bevatten en moet ten laatste op 5 oktober 2004 ingezonden zijn.

Geïnteresseerde journalisten kunnen meer informatie vinden op volgende website www.stop-discrimination.info.

ots Original Text Service: MEDIA CONSULTA Deutschland GmbH

Pers contact:

MEDIA CONSULTA Deutschland GmbH
Silke Nütten
Tel: +49 30 65 000-305
Fax: +49 30 65 000-150
E-mail: s.nuetten@media-consulta.com


03 mei 04 09:07