Politie Drenthe

Maandagmorgen 03-05-04

Assen 03-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Onder invloed
EMMEN - In de nacht van zondag op maandag zagen agenten een 23-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Hondsrugweg rijden. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 0,6 en bovendien was zijn auto niet APK-gekeurd en was de verzekering verlopen. De man krijgt drie processen-verbaal. De auto werd achter het bureau gestald.

Diefstal motoren
MEPPEL - Werd tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag ingebroken in een garage aan het Groenenveld. Er werden twee motoren (Honda's XR 600 R, een witte en een rode) weggenomen. De 33-jarige eigenaar ontdekte zondagmiddag de diefstal en deed aangifte. Er werd een gat in het hekwerk geknipt en via een roldeur kon men binnenkomen. Schadebedrag nog onbekend.

Openlijke geweldpleging
BEILEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een raam ingegooid van een woning aan de Lijsterlaan. Hiervoor werden later die dag vier mannen aangehouden, twee uit Assen (18 en 19 jr) en twee uit Beilen (18 en 19 jr). Zij verklaarden dat ze het gedrag van de zoon des huizes wilden bestraffen die midden in de nacht bij anderen op de huisdeurbel drukte en daarmee overlast veroorzaakte.

Antitankbom aangetroffen
ANLOO - Zondagmiddag troffen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een antitankbom uit WO II aan bij de schietbaan aan de Bosweg. Deze bom was door iemand bij het gebouwtje achtergelaten met kennelijk het idee dat hij daar wel gevonden zou worden. De EOC KL heeft het explosief onschadelijk gemaakt. Door de politie werden wandelaars op afstand gehouden.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 6 mei, 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl