Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 03-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond op de Van Heuven Goedhartlaan een straatroof plaats, waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 23.15 uur over de Van Heuven Goedhartlaan toen zij plotseling van achteren een scooter aan hoorde komen. Op het moment dat de scooter haar passeerde werd door een onbekende man aan haar tas getrokken. De vrouw kwam ten val en omdat de man aan haar tas bleef trekken moest ze die loslaten.

De verdachte sprong achter op de scooter en reed samen met zijn medeverdachte weg in de richting van de Rooseveltlaan. Door de snelheid waarmee de straatroof plaatsvond kon het slachtoffer van haar belagers geen goed signalement geven. Wel kon zij aangeven dat beide mannen rond de 20 jaar moeten zijn en hoofdzakelijk in het zwart gekleed waren.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo

tel. 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed zonder een geldig rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder zonder gordel uit de richting van de Pippelingstraat rijden. De man kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Tevens werd duidelijk dat de 36-jarige man uit Utrecht niet in het bezit was van een rijbewijs.

Op het bureau wees de ademanalyse 890 ug/l uit. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs en een rijverbod van elf uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising ter hoogte van de Nieuwekade met de St. Jacobsstraat vond zondagmiddag een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Omstreeks 14.40 uur reed een 33-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de Nieuwekade in de richting van de St. Jacobsstraat. Ter hoogte van de kruising kwam de man in botsing met een bromfietsbestuurder die tegen de richting in over de Monicabrug kwam rijden. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond aan zijn rug en werd voor behandeling overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.