Politie Friesland

Politieberichten van 2/5 (13.00 uur) t/m 3/5 (07.00 uur).

Fryslân 03-05-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. Telefoonnummer 0900 8844

Leeuwarden: diefstal uit clubgebouw
Zaterdag tussen 21.00 uur en 21.05 uur werd vanuit een clubgebouw aan de Van Loonstraat tennisspullen weggenomen. Twee tennisrackets, een paar tennisschoenen, korte broek, jack, tennispas en twee bidons en diverse verbandmiddelen. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: belediging politiemensen
Zondag omstreeks 13.45 uur werd op het Ruiterskwartier een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor belediging. Hij werd aangesproken en begon onmiddellijk de politiemensen uit te schelden en te beledigen. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Boksdoornstraat. Men is binnen gekomen door de voordeur. Weggenomen zijn een dertigtal flesjes met parfums en een zestiental horloges. Ook is de verzameling sieraden, ongeveer vijftig stuks, zijn meegenomen. Schadebedrag beloopt in de duizenden Euros. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Franeker: diefstal tuinhaard
Zondag omstreeks 15.20 werd een terraskachel weggenomen uit een tuin van een woning aan de Duukelaar. Na een tip kon de persoon achterhaald worden, die de kachel had meegenomen. Bleek een 37-jarige inwoonster van Goes en verblijvende in een woning aan de Troelstraweg te zijn. Zij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Afgehandeld via Kort-Om.

Uitwellingerga: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 14.00 uur werd op de Rijksweg A7 geconstateerd dat er een motor reed met een gecorrigeerde snelheid van 178 km per uur, terwijl 120 km per uur is toegestaan. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Harlingen kreeg een bekeuring en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Wolvega: vernieling ruit woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd met een steen een thermopaneruit ingegooid bij een woning aan de Asstraat. Er lagen veel glasscherven in de woning. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoonster van Wolvega. Gezien de vele vernieling in Wolvega kunnen eventuele getuigen contact opnemen met het algemene nummer van de politie 0900 8844.

Sumar: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 15.20 uur reed een 43-jarige motorrijder uit Drachten op de Koekoekswei komende uit de richting Gariperhoek. In een bocht naar rechts was hij uit de bocht gevlogen en op de andere kant in de sloot terechtgekomen. De bestuurder kon zelf uit de sloot komen. Hij had een fractuur aan zijn linkeronderbeen. Per ambulance is hij overgebracht naar Nij Smellinghe. Mogelijke oorzaak is de te hoge snelheid waarmee hij reed.

Drachten: diefstal hond met 10 puppies
Zondag tussen 15.00 uur en 16.00 uur werden uit een woning aan de Geelgorsstraat een Amerikaanse staffordshire terriër met 10 puppies weggenomen. Men kwam binnen via de oprit en is over de schutting geklommen en via een uitzetraam bij de achterdeur van de bijkeuken is men binnen gekomen. In de loop van maandag zal de eigenaar, een 44-jarige inwoner van Drachten, aangifte komen doen. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Franeker: vernielster aangehouden
Zondag omstreeks 18.00 uur werd op de Dijkstraat een 21-jarige inwoonster van Workum aangehouden voor vernieling. Zij had een raam bij een bedrijf aan de Dijksstraat vernield.
Tijdens haar overbrenging naar het bureau, verklaarde zij dat zij ook twee ramen van het station had vernield. Volgens haar zeggen was zij op het station lastig gevallen door iemand en had 112 gebeld. Volgens haar werd zij niet serieus genomen en werd toen kwaad, met het gevolg de vernielingen. Haar geestelijke gesteldheid is ook niet goed. Gekeken zal worden waar zij eventueel geplaatst kan worden.

Oosterwolde: brandstichting
Zondag omstreeks 15.00 uur werd na een telefoontje melding gemaakt, dat er een brandje zou woeden in een bedrijfspand aan de Dertien Aprilstraat.In het leegstaande pand kwam inderdaad zwarte rook uit. Op de eerste verdieping werd na enig sloop en breekwerk een brandje aangetroffen. Brandweer heeft de zaak geblust.

Siegerswoude: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 19.45 uur werd op de Klauwertswei een 32-jarige automobilist uit Boelenslaan gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 485 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: mishandeling ziekenhuispersoneel
Zondag omstreeks 20.00 uur werd in MCL Zuid een 50-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Hij had gedronken en had in het ziekenhuis enkele personeelsleden mishandeld. Hij had ruzie gekregen met enkele personeelsleden. Waaruit de mishandeling bestond is niet bekend. De man is overgebracht naar het bureau en krijgt een proces-verbaal.

Drogeham: snelheidscontrole
Zondag tussen 21.00 uur en 22.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Koaten in Kootstertille en de Landyk in Drogeham. In totaal zijn 6 bekeuringen uitgeschreven. Hoogste 119. Laser was ingesteld op 110 km.

Bolsward: aanrijding met gewonden
Zondag omstreeks 20.00 uur vond op de Franekerstraat een aanrijding plaats. Een23-jarige automobilist uit Winsum reed ter hoogte van het tankstation, komend uit de richting Spannum en wilde het terrein oprijden om te tanken. Een 20-jarige automobilist uit Britswerd kwam met hoge snelheid uit de richting Spannum. Hij ziet voor hem de 23-jarige en kon niet meer uitwijken omdat een auto hem tegemoet kwam rijden. Hierop rijdt de 20-jarige achter op de auto van de 23-jarigie. In de auto van de 20-jarige zat ook nog een 17-jarige inwoner van Wiuwert. Alle drie zijn per ambulance in verband met nekklachten overgebracht naar MCL Zuid. De 20-jarige bleek ook gedronken te hebben en in het ziekenhuis is van hem een bloedproef genomen.

Gorredijk: gluurder aangehouden
Zondag omstreeks 22.30 uur werd op de Hendrik Ringenoldusstraat een 48-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden. Hij was in eerste instantie aangehouden door 4 getuigen. Uit de verklaringen bleek, dat hij regelmatig gluurde bij een woning aan de Langewal. De bewoonster van die woning, een 27-jarige inwoonster van Gorredijk, deed hiervan aangifte. De man is overgebracht naar het bureau en in de loop van de maandag zullen de verklaringen van de getuigen en de aangeefster worden opgenomen.

Veenwouden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.45 uur werd op het Buitenveld een 22-jarige automobilist uit Jistrum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via kort-Om.

Franeker: dronken man aangetroffen
Maandag omstreeks 00.30 uur werd op de Voorstraat een 512-jarige inwoner van Franeker aangetroffen. Hij had een hoofdwond en was niet aanspreekbaar. Mogelijk is hij door overmatig drankgebruik komen te vallen. Per ambulance is de man overgebracht naar MCL Zuid voor nader onderzoek.