Ingezonden persbericht


IXOS verbetert de toegang tot Enterprise Content
door integratie in SAP® Knowledge Management

IXOS DocuLink Repository Manager door SAP gecertificeerd - voor een grotere operationele efficiency,
een beter hergebruik van informatie en verlaging van de totale gebruikskosten (TCO)

Amsterdam, 3 mei 2004 - IXOS SOFTWARE AG (NASDAQ OTC: XOSYY, FWB: XOS), leider op het gebied van oplossingen voor Enterprise Content Management (ECM), heeft vandaag bekendgemaakt dat IXOS DocuLink Repository Manager 1.0 officieel is gecertificeerd voor integratie in SAP NetWeaver(tm), het open integratie- en applicatieplatform van SAP. DocuLink Repository Manager maakt het mogelijk dat SAP-bedrijfsgegevens die zijn gearchiveerd in de IXOS Enterprise Content Repository (ECR) worden geïntegreerd met live-content uit Knowledge Management binnen de SAP® Enterprise Portal. Hierdoor krijgen organisaties meer controle over hun informatie en daarnaast behoren full-text search en allerlei classificatie- en samenwerkings scenario's nu tot de mogelijkheden. Een en ander is gebaseerd op hergebruik van de generieke Knowledge Management-services die door SAP worden aangeboden bovenop een heterogene opslagruimte of 'repository'.

DocuLink Repository Manager is één van de twee proefoplossingen voor documentbeheer die van SAP het predicaat 'integration certified' kregen. DocuLink Repository Manager bevat gearchiveerde informatie afkomstig uit SAP-oplossingen, en geeft zowel content- als contextinformatie (zoals audit-trails en goedkeuring) door aan Knowledge Management. Deze integratie maakt het voor bedrijven die Knowledge Management en SAP Enterprise Portal gebruiken mogelijk om zowel de frequente als de minder frequente gebruiker op een rendabele manier te laten zoeken naar- en werken met- live-content en content die in IXOS ECR is gearchiveerd. Daarbij volstaat een webbrowser. Dankzij de intuïtieve navigatiestructuur vinden gebruikers gemakkelijk hun weg naar alle gewenste informatie. Er hoeven daarom geen kosten te worden gemaakt om de gebruikers op te leiden. Ook worden kosten gerelateerd aan allerlei handmatige processen op papier geëlimineerd. Tegelijk wordt hierdoor de transparantie van de processen verbeterd. Gebruikers hoeven zich alleen nog maar te bekommeren om het eindresultaat, niet om het zoeken op zich. De productiviteit wordt verder verhoogd doordat de gebruikers allerlei content steeds opnieuw kunnen gebruiken via Knowledge Management, zonder dat daarvoor allerlei processen opnieuw hoeven te worden geimplementeerd.

De IXOS DocuLink Repository Manager maakt op een allesomvattende en geïntegreerde manier informatie toegankelijk die afkomstig is uit SAP-oplossingen en die in IXOS ECR is gearchiveerd . Door deze integratie, die hergebruik van Knowledge Management-services mogelijk maakt, kunnen klanten full-text searches uitvoeren en allerlei classificatiescenario's toepassen. Bovendien maakt de integratie geavanceerde controle mogelijk over de rechten waarover de gebruikers beschikken om de in IXOS ECR gearchiveerde SAP-informatie op te vragen.

"IXOS wil zijn klanten met behulp van allesomvattende ECM-oplossingen helpen bij het maximaliseren van de waarde van alle aanwezige informatie", aldus Hartmut Schaper, Chief Technology Officer van IXOS Software AG. "Door IXOS DocuLink Repository Manager te combineren met Knowledge Management kunnen bedrijven hun gebruikers voortaan met een browser, dus snel en gemakkelijk, laten beschikken over de meest uitgebreide content. Alles gaat in real time, zodat de operationele efficiency aanzienlijk wordt verbeterd."

Bedrijven hebben al interesse getoond in het gebruik van IXOS DocuLink Repository Manager met SAP Enterprise Portal en Knowledge Management om zo een efficiëntere werkomgeving op te zetten. Uhlmann Pac-Systeme GmbH & Co. KG, een mondiaal opererend bedrijf dat verpakkingsmaterialen produceert voor de farmaceutische industrie, neemt de gecombineerde oplossing in gebruik om de beschikbare informatie beter te ontsluiten voor zijn medewerkers en om meer mogelijkheden op het gebied van samenwerking te creëren.

"Wij werken nauw met farmaceutische bedrijven samen om nieuwe, geïntegreerde productstrategieën uit te werken die zullen instaan voor het juiste aanbod van zorgproducten over de hele wereld", aldus Helge Stührmann, Information Technology Organizer van Uhlmann Pac Systeme. "Met deze nieuwe oplossing hebben wij toegang tot alle mogelijke informatie over een technologisch project of een klant, zodat wij de samenwerking, productiviteit en klanttevredenheid aanzienlijk kunnen verbeteren."

IXOS DocuLink Repository Manager is vanaf heden verkrijgbaar. Prijzen zijn afhankelijk van de gewenste configuratie en services.

###
IXOS Software AG en IXOS zijn wettig gedeponeerde handelsmerken van IXOS Software AG.
SAP, SAP NetWeaver en alle overige in dit document genoemde namen van producten en diensten van SAP zijn gewone of gedeponeerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en diverse andere landen over de hele wereld. Alle overige merken en producten zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van de desbetreffende houders en dienen als zodanig te worden behandeld.