Opsporing Verzocht: overvallen en poging tot moord

29 april 2004

In Opsporing Verzocht, het gezamenlijke opsporingsprogramma van OM, politie en Avro, maandag aandacht voor een overval op een Amsterdamse videotheek, een gewapende beroving in Utrecht, een poging tot moord op een taxichauffeur in Overdinkel en een beroving van een sigarenhandelaar in Arnhem.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 3 mei (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Amsterdam: overval videotheek

Supervideotheek Sloterplas op de Johan Huizingalaan in Amsterdam wordt donderdag 5 februari bemand door een 26-jarige student. Hij staat die avond voor het eerst alleen in de winkel. Het is niet voor lang want vier van de in totaal vijf overvallers komen binnen en tuigen de man af. Zodanig, dat hij blijvend letsel heeft overgehouden.

Utrecht: gewapende beroving café

Een café-eigenaar wordt, wanneer hij zijn café verlaat, in zijn auto overvallen. De overvaller krijgt nul op request en verdwijnt. Nu wordt hij uiteraard gezocht.

Overdinkel: poging tot moord taxichauffeur

Twee jonge mannen stappen 20 maart in de nacht in Enschede in een taxi en willen naar het nabijgelegen Overdinkel. Zonder enige aanleiding vallen ze de man aan en verwonden ze hem. Het slachtoffer vertelt zelf wat hij doormaakte.

Arnhem: beroving sigarenhandelaar

Een zaak van eind vorig jaar. Een sigarenhandelaar wordt gevraagd welke bussen naar de stad gaan. De man gaat weer weg, maar mogelijk houdt dit verband met wat zich vlak daarna afspeelt en wat eindigt met een harde klap met een koffiekan.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.

NIEUW!

Opsporing Verzocht: 1 minute
Vanaf komende maandag iedere week, vijf dagen lang, 1 minuut per zaak, Opsporing Verzocht om 10.30 uur op radio 3FM bij Arbeidsvitaminen.

Terug >>