Ingezonden persbericht


Weken van het Reisboek in Openbare Bibliotheek Amsterdam

Het programma van de OBA:

Maandag 3 mei, 19.00 uur
Lezing van Prof. Dr. David Pinto. Waarderen álle Amsterdammers VRIJHEID en DEMOCRATIE? Ongeregeldheden bij de herdenking en viering van 4 en 5 mei in 2003 laten zien dat niet alle Amsterdamse burgers vrijheid en democratie op waarde weten te schatten. Op 3 mei, de dag vóór de dodenherdenking, kunt u met Prof. Dr. Pinto hierover van gedachten wisselen. Locatie: Centrale Bibliotheek. Toegang: 5,00. Met Stadspas, CJP of OBA-pas: 4,00.

Zaterdag 8 mei, 11.00 uur
Ochtendconcert i.s.m. Muziekschool Amsterdam. 'The Jazz Juniors'. The Jazz Juniors bestaat uit leerlingen van 10 tot 14 jaar oud. In het repertoire zitten arrangementen van verschillende jazzstijlen; van blues, swing en bebop tot hedendaagse composities. In 2002 hebben The Jazz Juniors, als één van de jongste bands ooit, live op het North Sea Jazz Festival in Den Haag gespeeld. Locatie: Centrale Bibliotheek. Toegang: gratis.

Dinsdag 11 mei, 20.00 uur
Uniek optreden van The Last Poets (de vaders van de hip hop), n.a.v. de boekpresentatie 'De Laatste Dichters' van Christine Otten. 'De Laatste Dichters' is een roman gebaseerd op de turbulente levensjaren en het werk van de leden van de groep. Het boek wordt live gepresenteerd in een programma samengesteld met muziek, spoken word, rap poetry en een VJ. Locatie: Bibliotheek Bijlmermeer, tel: 020-6979916. Toegang: 5,00.

Vooruitblik
Zaterdag 19 juni 2004, 15.00 uur
OBA organiseert i.s.m. Holland Festival een Themamiddag rondom het werk van Alan Ayckbourn, waarbij verschillende Nederlandse regisseurs en dramaturgen inzicht geven in de actualiteit en unieke kenmerken van zijn werk. Van 21 t/ 24 juni speelt Toneelgroep Amsterdam tijdens het Holland Festival 2004 'De Kruistochten' van Alan Ayckbourn in de Stadsschouwburg Amsterdam. Locatie themamiddag: Centrale Bibliotheek. Toegang: 3,00. Met Stadspas, CJP of OBA-pas: 2,00.

Kaarten voor activiteiten in de Centrale Bibliotheek kunt u reserveren op klantenservice@oba.nl of tel: 020-5230900 of aan de balie van de Klantenservice, Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam.

Aanbieding: leden van de OBA kunnen voor slechts 1,00 de tentoonstelling 'Hier groeien boeken uit de grond' in Huis Marseille bezoeken, Keizersgracht 401, Amsterdam.