Ingezonden persbericht


mei 2004 PERSBERICHT

Te Strake BV in Deurne haalde in 2003 een omzet van ruim 37 miljoen Euro met een kleine netto winst na belasting. De omzet is in absolute zin ten opzichte van 2002 gelijk gebleven. In 2003 steeg de orderontvangst met 31 procent. Deze stijging was vooral te danken aan de omzettoename bij enkele afnemers en aan de gerealiseerde uitbreiding van de klantenkring. Op vergelijkbare basis (na eliminatie van de omzet uit de einde 2002 verkochte textielactiviteiten) is de omzet gestegen met 31 procent. Te Strake en haar dochterbedrijven Hermus (NL), Optel (NL) en Te Strake Mechatronic Products Shanghai (China) hadden per einde van het jaar 278 medewerkers in dienst. Te Strake heeft daarnaast nog een inkoopbureau in Praag (Tsjechië).

Eind 2002 verkocht Te Strake de textielmachineactiviteiten zodat 2003 het eerste jaar was waarin Te Strake zich samen met dochterbedrijven Hermus, Optel en de Chinese vestiging uitsluitend richtte op haar activiteiten als mechatronische systeemleverancier. In 2003 heeft Te Strake een viertal nieuwe, internationaal opererende klanten binnengehaald, waaronder één Nederlands bedrijf. Onderhandelingen met potentieel nieuwe klanten zijn in volle gang. Te Strake speelt in op de wensen van haar klanten door in Nederland te ontwikkelen en eerste series te produceren, wereldwijd in te kopen en te produceren dichtbij de afzetmarkten van klanten, zowel in China als in Nederland.

Te Strake is als ontwikkelpartner in staat vergaande ontwerpverantwoordelijkheid voor motion systemen op zich te nemen. In 2004 wordt gewerkt aan uitbreiding en verdieping van de kennis van motion systemen in diverse branches. Tegelijk vragen klanten om een wereldwijd optimale productie. Optimaal op het gebied van kostprijzen en nabijheid van afzetmarkten. Te Strake heeft daarvoor met haar Chinese vestiging een uitstekende uitgangspositie. In 2004 zal de Chinese vestiging sterk gaan groeien met assemblage en inkoopactiviteiten. Door verdere groei van omzet van bestaande en nieuwe klanten zullen ook de Te Strake bedrijven in Nederland verder groeien.