Ingezonden persbericht


Evenementenkalender 2004

mei

Spectaculaire opening Dierenrijk Europa

In mei is het eindelijk zover, Dierenrijk Europa opent haar deuren. Dit feest mag men niet missen. Men maakt niet alleen kennis met de leukste én lelijkste dieren van Europa, er is nog veel meer te beleven tijdens dit doldwaze dierenfeest. Kijk voor meer informatie op www.dierenrijkeuropa.nl.

3 juli t/m 5 september

Eurolympics

Tijdens de Eurolympics komt men alles te weten over de sportieve prestaties van de dieren in Dierenrijk Europa. Weet men hoe hoog een ijsbeer kan springen en hoe hard een wolf kan rennen? Durft men het op te nemen tegen de dieren van Dierenrijk Europa?

september

Vleeseters

In 2004 starten de Europese dierentuinen met een campagne voor Europese bedreigde vleeseters (carnivoren). In het park schenkt Dierenrijk Europa extra aandacht aan de verschillende vleeseters. (Kijk ook op www.eaza.net voor meer informatie over deze campagne)

4 t/m 31 oktober

Dieren(verwen)dag

Op werelddierendag worden alle (huis)dieren extra verwend. In Dierenrijk Europa komt men te weten hoe men hun eigen huisdieren goed behandelt en hoe men ze kan verwennen. Ook de Europese dieren krijgen een smakelijk extraatje. Tijdens de voederpresentaties kan men zien hoe de dieren daarvan smullen.

13 november t/m 5 december

Sinterklaas onder de Europese dieren

Sinterklaas is weer in Nederland. En dat wordt natuurlijk gevierd in Dierenrijk Europa. Sinterklaas brengt met zijn pieten een bezoek aan de dierentuin en neemt voor alle kinderen een presentje mee.

11 december t/m 9 januari 2005

Dieren van de kerststal

In december is Dierenrijk Europa gehuld in een warme kerstsfeer. Breng een bezoek aan de knuffelboerderij waar de dieren uit de kerststal leven, zoals schapen en ezels.

Dierenrijk Europa Kidsclub

Alle kinderen kunnen lid worden van de Dierenrijk Europa Kidsclub. Als lid van de Kidsclub kan men tijdens elk evenement een dierenspeurtocht oplossen en daarmee een echt diploma behalen. Heeft men aan het eind van het jaar alle diploma's behaald? Dan is men Dierenrijk Europa's junior dierendeskundige en ontvangt men een officieel diploma en een cadeautje. Kijk op www.dierenrijkeuropa.nl voor meer informatie over evenementen en de Dierenrijk Europa Kidsclub.

Alle evenementen vinden onder voorbehoud plaats.


---- --