2e persbericht van maandag 3 mei 2004

Eindhoven 03-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van oplichting vrijgelaten

De 41-jarige man uit Edegem die zondag werd aangehouden is maandagmiddag door de politie in vrijheid gesteld (zie 1e persbericht van maandag 3 mei). In overleg met het Openbaar Ministerie blijkt het hier om een civiele zaak te gaan. Er is dus geen sprake van een strafrechtelijk onderzoek. Gedupeerden dienen zelf een civielrechtelijke zaak aan te spannen. De politie waarschuwt mensen in ieder geval om alert te zijn op dit soort praktijken en pas te betalen als alle overeengekomen werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Eindhoven: Invalidenauto weggenomen

Vanaf de Jacob de Gelderstraat is maandag tussen 9.00 en 10.00 uur een groene invalidenauto van het merk Arola gestolen. Het verzekeringsplaatje van het voertuig heeft het nummer MSB-248.

Eindhoven: Zodiac gestolen

Vanaf het erf van een woning aan de Generaal Marshallweg is tussen donderdag 18.00 uur en maandag 11.00 uur een rode motorboot, een Zodiac Pro LL, met het kenteken 13-42-YA gestolen. De boot en de buitenboordmotor waren afgesloten en geplaatst op een trailer. Deze trailer lag met een ketting vast aan een muur. De boot is samen met de trailer gestolen. Op de trailer zit het kenteken JZ-NR-93 bevestigd.

Eindhoven: Man aangehouden voor drugsgebruik- en bezit

Maandagmorgen om 06.10 uur is op de Broekakkerseweg een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen de man, midden op straat, in een auto met draaiende motor zitten en dachten dat hij iets mankeerde en waarschuwden de politie. Bij onderzoek bleek de man onder invloed van verdovende middelen. Hij was in het bezit van enkele zakjes met wit poeder en buisje met GHB. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen. De personenauto van de man is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Helmond: Diefstal vogels uit volière

Tussen zondagavond 22.30 uur en maandagmorgen 06.30 zijn er uit een volière achter een woning aan de Forelstraat 42 vogels weggenomen. 40 gele kanaries, twee bruine vinken en een bruine lijstervink. Om achter de woning te komen had men enkele planken uit de schutting gebroken en het slot van de volière verbroken.

Helmond: Man vermist

Sinds donderdag 29 april wordt de 44-jarige Johannes Sommer vermist. De man heeft rond 14.45 uur zijn woning aan de Karpaten verlaten in een rode Skoda Octavia met het kenteken 29-FF-LD. Hij is suikerpatiënt. Tot op heden ontbreekt elk spoor van de man. Johannes Sommer is 1.80 meter lang en heeft donkerblond kort haar. Hij droeg vermoedelijk een rode nylon jas en een donkerkleurige broek toen hij vorige week donderdag thuis is weggegaan. Mensen die meer kunnen vertellen over de eventuele verblijfplaats van deze man of hem mogelijk gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie van Helmond West via 0900-8844.

Beek en Donk: Hennepkwekerij aangetroffen

In een woning aan de Lage Heesweg is maandagmiddag, bij een controle, op de zolder van de woning, een hennepkwekerij met 387 plantjes aangetroffen. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. Essent heeft de elektriciteitsmeter meter verwijderd. De planten en de apparatuur zijn ter vernietiging inbeslaggenomen. De bewoner was niet thuis maar zal later worden gehoord.

Best: Snelheidscontrole

Op de Oirschotseweg zijn maandag tussen 8.35 en 10.55 uur 1.007 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 97 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Deurne: Autogordelcontrole

Op de Dunantweg zijn maandag tussen 11.30 en 12.15 uur 25 autos gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal werden zeven bekeuringen uitgedeeld.