ChristenUnie


ChristenUnie voert actie voor internationale godsdienstvrijheid

Godsdienstvrijheid is zeker geen vanzelfsprekendheid. Niet in Nederland en nergens in de wereld. Hebben we het in Nederland nu nog makkelijk, steeds meer politieke partijen slaan een hardere en intolerantere toon aan tegen godsdiensten. De LPF zegt ronduit dat zij op straat niet geconfronteerd willen worden met zoiets als godsdienst. De partij wil daarom alle uiterlijke symbolen van religie afschaffen. Weg met het hoofddoekje, de keppel of het kruisspeltje op de revers. De VVD verwijt christelijke partijen dat ze de Apartheid in Nederland voorstaan als ze vóór christelijk onderwijs zijn.

Een illegale samenkomst in Eritrea In Nederland hebben we als christenen nog veel vrijheden, we mogen onze kerkdiensten houden, we hebben eigen bladen en televisieomroepen en via christelijke partijen hebben we zelfs rechtstreeks invloed op de overheid. In veel andere landen is dit zeker niet het geval. Daar moeten christenen in het geheim samenkomen zoals op de foto links welke is gemaakt in Eritrea.

Rondom de EO-jongerendag en een aantal andere grote manifestaties zullen we aandacht vragen voor dit onderwerp. Wilt u een steentje bijdragen aan onze actie? Houd de website in de gaten of bel met het partijbureau.