DE NEDERLANDSE BACHVERENIGING


Cantates van Bach centraal in 4 mei-programma

Wat doet muziek met je? Welke rol speelt muziek bij momenten als de 4 mei-herdenking? Het educatieve programma Herdenken met...biedt scholen ook volgend jaar de gelegenheid aandacht te schenken aan de dodenherdenking met muziek in de hoofdrol. In 2004 staan de cantates van J.S. Bach centraal. Scholen die in aanmerking willen komen voor een gastles kunnen zich nu al inschrijven. Het aantal lessen is beperkt.

Het programma Herdenken met... Bach is gekoppeld aan het jaarlijkse 4 mei Concert in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2004 zal Cappella Figuralis onder leiding van Jos van Veldhoven cantates uitvoeren van J.S. Bach, J.C. Bach en J.Schelle. Het educatieve programma rond het concert bestaat uit lesmateriaal, een gastles op de scholen en een bijeenkomst op de dag van het concert zelf.
In de les vertelt een gastdocent over de achtergrond van de cantates, de rol van muziek en het zelf componeren. Vervolgens maken de leerlingen eigen werkstukken aan de hand van muziek, poëzie of beeldende kunst. De resultaten worden gepubliceerd op de website www.herdenk.nu

Een aantal scholieren kan bovendien het herdenkingsconcert op 4 mei 2004 bijwonen. Tijdens een bijeenkomst voorafgaande aan het concert zullen ze worden voorbereid op de uitvoering.

Het programma Herdenken met... Bach is bedoeld voor ckv-leerlingen van havo/vwo (tweede fase) en ROC. Voor de scholen zijn er geen kosten aan verbonden.
Aanmelden kan tot 30 januari via de website www.herdenk.nu of telefonisch bij Podium, telefoon 030-2393222.

Bij de organisatie van het programma voor 2004 zijn de volgende organisaties betrokken: Stichting 4 mei Concert, De Nederlandse Bach Vereniging, Concertgebouw Amsterdam, PODIUM Bureau voor educatieve communicatie bv en een adviesgroep van deskundigen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Podium, Coen van Helden of Josine Pieters, 030 2393239. Of mailen naar vanhelden@podium.nl of pieters@podium.nl.
Podium Bureau voor educatieve communicatie bv, Postbus 1590, 3500 BN Utrecht
www.podium.nl


02 dec 03 09:32