Gemeente Maassluis

22-4-2003

Dinsdag 4 mei Nationale Dodenherdenking

Op dinsdag 4 mei 2004 vindt de Nationale Dodenherdenking 2004 plaats bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Het programma begint om 19.45 uur. Vanaf dit tijdstip kunnen vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties, evenals particulieren, zich verzamelen bij het monument. Zeekadetten zullen een erehaag vormen. Om precies 20.00 uur wordt de Last Post geblazen, waarna een stilte van twee minuten in acht wordt genomen. Onder begeleiding van Kunst na Arbeid wordt gezamenlijk het eerste en het laatste couplet van het Wilhelmus gezongen.

Bij het monument worden kransen gelegd door burgemeester J.A. Karssen, leerlingen van het Accentcollege, leden van Expogé en vertegenwoordigers van de Vereniging Oud Militairen Indiëgangers. Ook voor particulieren bestaat de mogelijkheid bloemen te leggen.

Ter afsluiting van de bijeenkomst zal de burgemeester van Maassluis een toespraak houden en wordt er een toepasselijk gedicht gedeclameerd door leerlingen van het Accentcollege. De bijeenkomst zal om ongeveer 20.30 uur zijn afgelopen.

Inwoners van Maassluis worden verzocht op dinsdag 4 mei 2004 van 18.00 uur tot zonsondergang (om ongeveer 21.20 uur) de vlag halfstok te hangen.