Gemeente Wormerland


Herdenking op de vierde mei

De herdenking op de hoek van de Zaandammerstraat en de Dorpsstraat in Wormer op 4 mei wordt elk jaar door veel mensen bezocht. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een grote toestroom van de inwoners uit Wormer. De herdenking beperkt zich niet tot de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, maar heeft de laatste jaren een meer algemener thema meegekregen. Het algemene thema is de slachtoffers van geweld, waaronder natuurlijk ook de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog vallen.
De herdenking in Wormer begint om 19.30 bij de plaquette van Jan Kuijper, alwaar door de wethouders Roos en Berkhout een bloemstuk gelegd wordt. Hierna loopt men naar het monument op de hoek van de Zaandammerstraat en de Dorpsstraat, waar de herdenking zal plaatsvinden. Dit jaar verlenen basisschoolleerlingen van Weremere, de Harmonie Intenso en het gemengde koor Zang en Vriendschap uit Jisp hun medewerking.

Ook in Wijdewormer wordt bij het monument aan de Pieter Slootenweg een herdenking gehouden. Het volledige programma wordt gepubliceerd in het Wijdewormer Journaal.