Gemeente Gouda


4 mei-comité Gouda

Gouda, 6 april 2004

Persbericht

Schoolproject 4 meiherdenking

Het Goudse 4-meicomité heeft de basisscholen in deze stad gevraagd enkele leerlingen te laten meedoen aan een scholenproject voorafgaande aan en tijdens de komende 4-meiherdenking. Er is inmiddels een groep leerlingen gevormd, die kort voor de 4e mei na schooltijd met elkaar gaat praten over het doel van de herdenking en de kansen die blijvend herdenken biedt voor vrede en verdraagzaamheid, ook in de toekomst. De discussie wordt geleid door de heer F. Dubois, lid van het 4-mei comité.

Ook neemt de groep deel aan de op 28 april in Gouda te houden bijeenkomst Adopteer een Monument. Samen met de organiserende Plaswijckschool, Casimirschool, Schateiland en de ABC-school (Aloysius-locatie) wordt een bijeenkomst in de St. Janskerk gehouden, waarna deze vier scholen bij geadopteerde monumenten kransen leggen.

Op 4 mei neemt de groep leerlingen deel aan de dodenherdenking die om 20.00 uur op de Markt plaatsvindt. Ook daar zullen de kinderen bloemen bij het oorlogsmonument leggen.

Van de vier scholen die Adopteer een Monument organiseren doen elk enkele leerlingen aan de groep mee. Andere leerlingen komen van de Vrije school, Triangel, Palet, Livingstoneschool en de Joh. Calvijnschool.
Het 4 mei-comité wil dit scholenproject ook de komende jaren gaan uitvoeren. De Goudse basisscholen worden dan opnieuw in de gelegenheid gesteld hieraan deel te nemen.


- einde bericht -

Voor nadere informatie of vragen kunnen redacties contact opnemen met het Goudse 4 mei-comité, tel. 0182-514238 (mevr. R. Meerding-Idenburg).