Universiteit van Tilburg

Dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2004

Op dinsdag 4 mei wordt de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. De herdenking in Tilburg vindt plaats in de kerk van t Heike (gelegen aan de Schouwburgring, naast het stadhuis). De bijeenkomst begint om 19.00 en wordt bijgewoond namens het College van Bestuur door rector magnificus prof. dr. Frank van der Duyn Schouten. Tijdens de bijeenkomst zal de heer mr. F.J.M. Houben spreken, voormalig commissaris der Koningin in de provincie Noord-Brabant. Muzikale medewerking wordt verleend door het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia. Drie leerlingen van het Theresialyceum dragen het lied 'Afscheid nemen bestaat niet meer van Marco Borsato voor. Leerlingen van de R.K. Basisschool Fatima declameren een gedicht uit de landelijke wedstrijd dichter bij 4 en 5 mei.

Na afloop van de herdenking zullen om 20.02 kransen worden gelegd bij het stedelijk herdenkingsmonument aan de Schouwburgring. Namens de UvT zal dit geschieden door de heer Van der Duyn Schouten. Na afloop van de kranslegging wordt er koffie geschonken in de Burgerhal van Stadskantoor 1. Daar zijn ook de panelen te zien die leerlingen van acht Tilburgse scholen zullen schilderen met de dodenherdenking als centraal thema.

Wij memoreren dat in de periode 1940-1945 negentien studenten van onze universiteit zijn omgekomen door oorlogsgeweld of in het verzet. Het College van Bestuur nodigt medewerkers en studenten uit om deze dodenherdenking bij te wonen.
Laatst gewijzigd: woensdag 28 april 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen