Gemeente Aalsmeer



4 mei: herdenking Tweede Wereldoorlog

Donderdag 10 juni: afdeling publiekszaken vanaf 18.00 uur gesloten

Concept standplaats- en ventbeleid gemeente Aalsmeer 2004


4 mei: herdenking Tweede Wereldoorlog

Herdenking gemeentehuis

In verband met de Nationale Herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog op 4 mei, neemt ook de gemeente Aalsmeer twee minuten stilte in acht. Vanaf 19.45 uur vindt bij de gedenksteen in de gevel van het gemeentehuis een bijeenkomst plaats ter herinnering aan de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. De gedenksteen bevindt zich in de gevel van het gemeentehuis. Op de steen zijn de namen aangebracht van 11 Aalsmeerse verzetsmensen die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn.

De aanwezigen leggen, voorafgaand aan de algemene stilte, bloemen neer. Na de algemene stilte wordt het Wilhelmus gespeeld door Muziekvereniging Sursum Corda. Vervolgens is in de burgerzaal een bijeenkomst waar de burgemeester een toespraak houdt, leerlingen van twee basisscholen gedichten voordragen en de muziekvereniging enkele stukken speelt.

Herdenking Kudelstaart

Ook in Kudelstaart wordt stil gestaan bij de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Theo van Kempen neemt namens de gemeente deel aan een stille tocht van het Dorpshuis in Kudelstaart naar het Herinneringsmonument in de Schweitzerstraat, waarna twee minuten stilte worden gehouden.

Samen met de voorzitter van de Stichting Dorpsraad Kudelstaart zal Van Kempen een bloemenkrans leggen bij het oorlogsmonument: de propellor. Deze propellor is afkomstig van een geallieerd vliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog in de Westeinderplas in neergestort. De propellor is geplaatst op een sokkel en doet inmiddels al vele jaren dienst als oorlogsmonument.

De gemeente verzoekt een ieder om tijdens de algemene stilte de bezigheden te staken, stil te staan en geluiden te vermijden.

Donderdag 10 juni: afdeling publiekszaken vanaf 18.00 uur gesloten

Op donderdag 10 juni a.s. is de afdeling publiekszaken 's avonds niet open (tot 18.00 uur open, ipv 20.00 uur). Dit in verband met de Europese Verkiezingen op deze dag.

Concept standplaats- en ventbeleid gemeente Aalsmeer 2004

20 april jl. heeft het college van Burgemeester en wethouders het standplaats- en ventbeleid gemeente Aalsmeer 2004 in concept vastgesteld. In het standplaats- en ventbeleid is een groot aantal aspecten voor wat betreft standplaatshouders en venters geïntegreerd opgenomen. Om de relatie tussen de gemeente en de organisatoren te verbeteren is er een standplaats- en ventcoördinator aangewezen. De coördinator is verantwoordelijk voor de externe contacten met organisatoren, bewaakt het verloop van processen, zorgt voor een interne dienstverlening en lost snel problemen op.

Daarnaast is in het beleid een maximumstelsel voor standplaatshouders en venters opgenomen. Niet alleen het aantal locaties waarop een standplaats ingenomen of gevent kan worden is aan een maximum verbonden, maar ook het aantal standplaatshouders en venters. Nieuw in het beleid is dat de standplaatshouders de mogelijkheid wordt geboden om voor een halve dag een standplaats in te nemen. Met een halve dag wordt bedoeld van 06.00-14.00 uur en 14.00-22.00 uur. De huurprijzen zullen dan voor een halve dag in rekening worden gebracht.

Tenslotte is er in het beleid een duidelijk handhavingsarrangement opgenomen. Hiermee wordt bereikt dat standplaatshouder en/ of venters zich ook daadwerkelijk aan de regelgeving en het beleid houden. Tevens geeft het een gedragslijn aan van de gemeente richting standplaatshouders en venters die zich niet aan de regels houden. Van de gemeente vergt dit handhavingsarrangement ook een concrete inzet bij overtredingen van regelgeving en beleid om consequent handhavend optreden daarmee in de praktijk daadwerkelijk waar te maken.

Het concept beleid zal vier weken na de dag van bekendmaking ter inzage ligging bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld om binnen deze vier weken hun zienswijze over het standplaats- en ventbeleid gemeente Aalsmeer 2004 in te dienen. Aan de bestaande standplaatshouders en venters zal het beleid worden toegestuurd.