SPILL E-PROJECTS BV


Een hand tussen haar benen, mag dat? Al eens aan prostitutie gedacht? Als maagd het huwelijk in?

Op deze vragen geeft het project Rechtinbeeld.nl antwoord dat op 4 mei door de Minister van Integratie, mevrouw Rita Verdonk in Hilversum officieel wordt geopend. Tijdens deze opening is alle pers van harte welkom.

Het project recht in beeld
Ongewenste intimiteiten (incest, verkrachting en huiselijk geweld), loverboys, maagdelijkheid, lesbische verhoudingen, partnerkeuze, werk en scholing. Al deze onderwerpen komen aan bod in d films en discussies op www.Rechtinbeeld.nl. De films zijn gemaakt met en door de doelgroep die bestaat uit Nederlandse, Turkse en Marokkaanse jonge vrouwen en mannen van 12 tot 25 jaar. Zo zijn de teksten van de Rap, ' Jij en Ik' door de zangers zelf bedacht.

Het doel van Rechtinbeeld.nl is jongeren voor te lichten over de verschillende thema's. Daarnaast discussiëren zowel allochtone als autochtone jongeren met elkaar en verbreden daarmee hun horizon.

Het project is nu al een succes te noemen, mede dankzij de mediapartners MSN, Leerlingen.com en Marokko.nl. Door de inzet van deze partners is de site in de eerste week al door 10.000 jongeren bezocht, terwijl de Marketingcampagne pas vanaf 4 mei van start gaat. De eerste discussies op het forum zijn heftig te noemen en gaan o.a. over verkrachting, geweld binnen het huwelijk en maagdelijkheid.

De campagne is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarbij vrouwenrechten als omschreven in het VN-verdrag en de eigen keuzevrijheid van vrouwen centraal staan.

Opening
Op 4 mei om 15.30 uur zal de officiële opening van dit project plaatsvinden door minister van Integratie, mevrouw Rita Verdonk. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen indien u bij de opening aanwezig wilt zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

1. Korte inleiding door Peter Driessen en Khalid Mahdaoui; (Spill en Marokko Media);

2. Officiële opening door Minister Rita Verdonk;
3. Een gastspreker vanuit het veld;

4. Live uitvoering Rap Maagdelijkheid;
5. Doorlopende voorstelling van de filmpjes, afgewisseld met muziek.

De locatie is de zaal bij het BNN gebouw op de Arendstraat 1-3 te Hilversum. Goed te bereiken via de A-27.

Een routebeschrijving treft u aan op www.spill.nl Voor meer informatie neem contact op met Peter Driessen, Arendstraat 1-3, 1223 RE, Hilversum.
Tel: 035-6478248 Mob: 06-15020965 Mail: peter@spill.nl

29 apr 04 09:46