Gemeente Putten


Putten, 29 april 2004

Dinsdag 4 mei: nationale dodenherdenking

Dinsdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg.

Om 19.45 uur start de stille tocht vanaf de toegang van de begraafplaats aan de Molenstraat. De weg naar de plaats van de plechtigheid zal te voet en in volkomen stilzwijgen worden afgelegd. Vlaggen en vaandels worden niet meegevoerd en er worden geen toespraken gehouden.

Nadat fanfarecorps Excelsior een aantal minuten voor 20.00 uur twee coupletten van "Blijf bij ons Heer" heeft gespeeld, legt burgemeester mr. B.J. van Putten namens het gemeentebestuur een krans.

Om 20.00 uur volgen de twee minuten van stilte en bezinning. Bij de plechtigheid worden aanvang en einde van de twee minuten stilte aangegeven door een trompetsignaal.

Van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden.

Na de twee minuten stilte leggen ook andere instanties kransen bij het monument, o.a. de Stichting Oktober 44, de drie samenwerkende kerken (hervormde Andreaskerk, gereformeerde kerk en rooms-katholieke kerk) en leerlingen van de Van Damschool namens de Puttense scholen. De plechtigheid eindigt met het spelen van het Wilhelmus.

Omstanders kunnen na afloop van de plechtigheid bloemen bij het monument leggen.

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. Ook bij de plechtigheid bij het monument gaat de vlag na de twee minuten stilte niet meer in top. Bij zonsondergang dienen alle vlaggen ingehaald te worden.