Gemeente Goes

Persbericht

Nationale Herdenking

De Nationale Herdenking wordt gehouden op dinsdag 4 mei 2004. Tijdens deze herdenking zullen allen, zowel burgers als militairen, die sinds mei 1940 wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen, worden herdacht. Ook wordt stilgestaan bij degenen die het slachtoffer zijn geworden van oorlogshandelingen, terreur en racisme.

In Goes wordt iedereen uitgenodigd zich om 19.15 uur in de Wandelkerk van de Grote of Maria Magdalenakerk aan de Singelstraat te verzamelen voor een korte bijeenkomst. De heer K. van Eersel bespeelt het orgel. Na een korte toespraak door burgemeester drs. D.J. van der Zaag, wordt te 19.45 uur naar het monument voor het Stadhuis aan de Grote Markt gewandeld. Hier vindt de herdenkingsplechtigheid plaats. Om 19.52 uur worden kransen gelegd.
Leerlingen van het Noorderlicht hebben het oorlogsmonument voor het stadhuis geadopteerd. De leerlingen van deze school zullen daarom bloemen leggen. Ook voor het publiek bestaat er gelegenheid bloemen te leggen. Aan de herdenking op de Grote Markt wordt medewerking verleend door de muziekvereniging "Euphonia" en de "Nationale Reserve".

In Kloetinge wordt iedereen uitgenodigd deel te nemen aan de "Stille Tocht" naar de begraafplaats. Om 19.30 bent welkom in "Amicitia" voor een korte bijeenkomst.
De "Stille Tocht" vertrekt om 19.45 uur vanaf "Amicitia". De kranslegging vindt om 19.55 uur plaats terwijl direct daarna bloemen gelegd kunnen worden op het graf van J.P. Dicaire. Dit monument is geadopteerd door leerlingen van de Kloetingseschool. De brassband "Excelsior" Kloetinge zal voor een passende muzikale omlijsting zorgdragen.

In 's-Heer Hendrikskinderen heeft "De Poeljeugd" een gedenksteen bij de SOW-kerk geadopteerd. Alle belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom in "De Poeljeugd" voor een korte bijeenkomst. Om 19.55 uur worden kransen gelegd bij de gedenksteen. Om 20.02 speelt een cornetblazer van "Excelsior" 's-Heer Arendskerke "The Last Post".

In 's-Heer Arendskerke heeft o.b.s "Schengehof" een gedenksteen geadopteerd bij de

S.O.W -kerk. Belangstellenden zijn om 19.30 uur van harte welkom in zorgcentrum "Poelwijck" voor een korte bijeenkomst. Om 19.55 uur worden kransen gelegd bij de gedenksteen. Om 20.02 speelt een cornetblazer van "Excelsior" 's-Heer Arendskerke "The Last Post".

Vanaf 18.00 uur tot 20.02 uur wordt van alle openbare gebouwen de vlag halfstok gehangen. Particulieren wordt verzocht de vlag eveneens halfstok te hangen.

Vanaf 19.55 uur luiden in de hele gemeente de kerkklokken, terwijl van 20.00 uur tot 20.02 uur stilte wordt gehouden.