PODIUM

Educatief jongerenprogramma rond 4 mei concert

Dinsdag 4 mei om 18.00 uur heeft in het Concertgebouw te Amsterdam een jongerenprogramma plaats als afsluiting van een educatief project rond de nationale dodenherdenking.
Het programma bestaat uit workshops zang, dans en toneel, een presentatie van rapper Ali B., een interview met oorlogsvluchteling Habtom Mehari en samenzang in de Grote Zaal onder leiding van Jos van Veldhoven. Daarna bezoeken de jongeren het 4 mei concert met cantates van Bach uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Aan het programma zullen ongeveer 100 jongeren meedoen. In de afgelopen maanden hebben zij op school bezoek gehad van een gastmusicus. Deze verzorgde een les over de rol van muziek tijdens herdenkingen, in de tijd van Bach én vandaag de dag. Op diverse scholen voor voortgezet onderwijs werden meer dan dertig gastlessen gegeven.

Het jongerenprogramma op 4 mei in het Concertgebouw richt zich op het thema van de jaarlijkse herdenking en viering: Vrijheid is kiezen én delen. Vrijheid deel je immers samen, het dwingt tot het maken van keuzes en veronderstelt daarom een actieve houding van iedereen. Deze boodschap loopt als rode draad door alle activiteiten. Het programma in het Concertgebouw begint om 18.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Om 21.15 uur is de aanvang van het concert.

Bij de organisatie van het programma voor 2004 zijn de volgende organisaties betrokken: Stichting 4 mei Concert, Nederlandse Bach Vereniging, Concertgebouw Amsterdam, Entree (vereniging voor jong publiek van het Concertgebouw), PODIUM Bureau voor educatieve communicatie en een adviesgroep van deskundigen.

Het jongerenprogramma is financieel mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het ministerie van VWS directie Oorlogsgetroffenen en Herinnering WO II

Voor de redactie:
Voor meer informatie over het programma kunt u zich richten tot Podium, Josine Pieters, telefoon (030) 239 3280, pieters@podium.nl. Of kijk op de website www.herdenk.nu

29 apr 04 16:17