Gemeente Zwolle

Verkeer in Zwolle op 4 en 5 mei 2004

Dinsdag 4 mei 2004 worden bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op 5 mei viert Zwolle Nationale Bevrijdingsdag. De gebeurtenissen op deze twee dagen hebben gevolgen voor het verkeer in de stad.

Nationale Dodenherdenking
Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden rijden de buslijnen '2 Holtenbroek', '4 Diezerpoort' en '5 Aalanden' niet tussen 19.55 en 21.00 uur over de Wilhelminasingel. Deze bussen rijden een alternatieve route via de Pannenkoekendijk, Schuttevaerkade en de Burgemeester Drijbersingel, waarna ze hun gebruikelijke route oppakken. De bushaltes aan de Sassenpoort, het Kerkbrugje en winkelcentrum Diezerpoort vallen uit. Een alternatieve uit- en opstapplek bevindt zich aan de Eekwal.

Bevrijdingsdag
Op 5 mei kunnen automobilisten hun auto gratis parkeren in heel Zwolle. Op de parkeerautomaten worden stickers geplakt waarop staat dat er die dag niet hoeft te worden betaald. Bij parkeergarages dient men de inritkaart wel te gebruiken, maar kan men zonder te betalen de garage weer uitrijden. Aangezien het ondoenlijk is om de 100 parkeerautomaten die Zwolle telt voor die ene dag aan te passen, accepteren de automaten ingeworpen geld wel, als op een gewone woensdag. Bij onverhoopte betaling geldt retour niet tot de mogelijkheden.


---