Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 4 mei 2004

* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Statenweg, in beide richtingen, een snelheidscontrole. Tussen kwart voor acht en kwart over negen lapten 426 van de in totaal 1803 passerende automobilisten de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een woning aan de Nieuw Engeland in. Op de zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 313 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de 45-jarige eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces verbaal opgemaakt.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen en -middag in de wijk Binnenrotte (Blaak, Mariniersweg, Burgemeester Van Walsumweg en Binnenrotte) verkeerscontroles. Tussen negen uur en kwart voor vier werden in totaal 112 processen-verbaal opgemaakt tegen automobilisten voor onder meer het overschrijden van de maximum snelheid, het negeren van de verplichte rijrichting danwel roodlicht, parkeren op het trottoir en het niet dragen van de autogordel.


* BROMFIETSER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half drie raakte een 77-jarige bromfietser uit Rotterdam ernstig gewond bij een aanrijding op de Willem van Gelderstraat. Een 47-jarige automobilist uit Rotterdam reed op de Oostdijk en kon niet meer tijdig tot stilstand komen voor de bromfietser, die ter hoogte van de Bovendijk de kruising overstak.
De traumahelikopter en personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond kwamen ter plaatse, waarna het slachtoffer met ernstig hoofdletsel werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.
De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* POGING BEROVING
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half elf vond een poging beroving plaats op het Zwaanshals. Twee vijftienjarige jongens uit Rotterdam werden aangesproken door een onbekende man, die zei dat het tweetal zijn fiets had gestolen. Toen beide jongens ontkenden, werd de verdachte boos en richtte vervolgens een vuurwapen op de slachtoffers. Hierop namen de twee Rotterdammers ijlings de benen en waarschuwden de politie.


* STRAATROOF ONDER BEDREIGING VUURWAPEN
ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart voor zeven werd een 47-jarige Rotterdammer op de Noordzeeboulevard (Maasvlakte) het slachtoffer van een straatroof.
Twee nog onbekende mannen benaderden de Rotterdammer en eisten, onder bedreiging van een vuurwapen, dat hij zijn foto- en filmapparatuur moest afgeven. Met de buit ging het tweetal er in een auto vandoor.

Middaguitgave maandag 3 mei 2004

* BRAND IN WONING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandagmiddag omstreeks kwart over één ontstond brand in een woning aan het Valeriusrondeel. Vier personen (identiteiten nog onbekend) raakten gewond en werden door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar een ziekenhuis. Een brandweerman werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur waarna de woning onbewoonbaar werd verklaard. De 28-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie, die brandstichting niet uitsluit, stelt een nader onderzoek in.

Ochtenduitgave maandag 3 mei 2004

* ZES VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR STRAATROOF

ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg, omstreeks half zes, heeft de politie op de Schiekade een auto tot stoppen gedwongen en de zes inzittenden aangehouden. Zij worden verdacht van straatroof. Korte tijd daarvoor werd op de Blaak een 24-jarige Rotterdamse beroofd. Zij werd bedreigd met een mes en onder andere bestolen van haar portemonnee en paspoort. De daders reden weg in een auto. De politie werd gealarmeerd waarna via de meldkamer werd verzocht uit te kijken naar de auto.
Op de Schieweg zagen politiemensen en medewerkers van de Koninklijke Marechaussee de wagen rijden. De bestuurder werd tot stoppen gedwongen, waarna de zes inzittenden, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en afkomstig uit Rotterdam werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. In de auto zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Onderzoek door de recherche van het district Centrum leerde dat de verdachten in aanmerking komen voor meerdere straatroven die nacht.
Ook is de recherche op zoek naar het slachtoffer van een beroving op vermoedelijk de Burg. Van Walsumweg in dezelfde nacht. Het slachtoffer dat onder invloed was, werd beroofd van een digitale camera en mobiele telefoon. Hij wordt verzocht contact op te nemen met het straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum via telefoonnummer 0900 - 8844.


* ERNSTIG GEWONDE JONGEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks elf uur troffen omstanders op het talud van de Hertekade (onder de verlengde Willemsbrug) een ernstig gewonde man aan. Het slachtoffer dat al enige tijd daar moet hebben gelegen, had letsel aan zijn hoofd en was onderkoeld. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar operatief werd ingegrepen. Het slachtoffer is opgenomen in het intensive care.
In de avonduren kon de identiteit van het slachtoffer worden vastgesteld. Het betreft een 17-jarige jongen uit Rotterdam. De recherche van het district Rotterdam-Centrum, die uitgaat van een misdrijf, stelt een nader onderzoek in. Zij vraagt personen die op 2 mei vóór 11.00 uur in de omgeving van de Hertekade iets verdachts hebben gezien of anderszins informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.