Politie Noord-Holland-Noord

Overval op postkantoor, politie zoekt getuigen

Bergen 04-05-2004 - Gisteren heeft er omstreeks 17.30 uur een gewapende overval op het postkantoor aan de Oude Prinsweg plaatsgevonden. Drie vermomde mannen gingen de bank binnen en bedreigden drie klanten en drie personeelsleden met een vuurwapen.

Ze eisten dat de kluis werd geopend. Toen dit niet meteen lukte kreeg een mannelijke medewerker van de bank twee klappen op zijn hoofd. Een vrouwelijke medewerker werd stevig beetgepakt en de klanten werden samen met het personeel naar een kantoortje gedirigeerd. Het lukte de overvallers niet om de kluis geopend te krijgen. Ze deden vervolgens een greep uit de kas en vertrokken. De daders stapten in een gereedstaande vluchtauto die kort hierna werd teruggevonden op de Sluislaan in Bergen. Het ging om een donkergroene stationwagen van het merk Ford, type Clipper. Deze auto bleek in maart in Rotterdam gestolen te zijn.

Geschrokken
Op de Sluislaan zijn ze overgestapt in een donkerblauwe personenauto, vermoedelijk van het merk Volkswagen, type Golf en kenteken onbekend. Hiermee zijn de daders teruggereden in de richting van Bergen. Het geschrokken bankpersoneel en de klanten zijn respectievelijk opgevangen door een bedrijfsopvangteam van de bank en door mensen van het Bureau Slachtofferhulp. De recherche is begonnen met een onderzoek.

Alle mensen die inlichtingen over deze overval kunnen verschaffen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).