Politie Drenthe

dinsdagmorgen 04-05-04

Assen 04-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Vrouwen gewond
BENNEVELD - Maandagmiddag reed een 77-jarige vrouw in haar auto over de Haarmaatsdijk. In een bocht kwam zij in de berm terecht waarna zij corrigeerde en doorschoot naar de linkerkant van de weg. Via de slootkant kwam zij uiteindelijk weer op de weg terecht. De auto raakte zwaar beschadigd en medewerkers van de brandweer hebben haar uit de auto geholpen waarna zij met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen werd overgebracht.

ROLDE - Maandagavond reed een 31-jarige vrouw uit Valthermond in haar auto over de Asserstraat. Zij raakte in de berm, schampte een boom en een verkeersbord waarna zij tegen een boom botste. De auto kwam op de kop tot stilstand op het wegdek. De vrouw werd met gelaatsletsel naar het WZA overgebracht. Mogelijk is de zeer zware regenval van dat moment mede oorzaak geweest van het ongeval.

Diefstal auto
MEPPEL - Op maandag werd vanaf een terrein van een bedrijf aan de Industrieweg een auto weggenomen. Deze zilvergrijze VW Polo personenauto werd vermoedelijk in de ochtenduren weggenomen, er was een gat in het hekwerk gemaakt. Verder werd uit een andere auto de console weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend. Een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte.

Gereedschap weggenomen
TIENDEVEEN - Maandagmorgen ontdekte een 62-jarige medewerker van een bedrijf aan de Molenweg dat was ingebroken in het bedrijf. Er werd een ruit van de toegangsdeur vernield waarna gereedschap werd weggenomen, o.a. elektrisch tuingereedschap, alsmede een aanhangwagen. Schade bedraagt ongeveer 10.000.

Brand door blikseminslag
HOOGEVEEN - Maandagavond sloeg de bliksem in bij een woning aan de Buitenvaart waardoor brand ontstond. Tijdig ingrijpen van de brandweer kon voorkomen dat het een uitslaande brand werd.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 6 mei, 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl