Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 04-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Dodelijk ongeval
VINKEVEEN Op maandagmiddag 3 mei heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Provinciale Weg N 201.

Omstreeks 15.00 uur reed een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bedford (Engeland) over de N201 in de richting van Vinkeveen. Op de andere weghelft kwam hem een 36-jarige motorrijder uit Maarssen tegemoet. Achter de motorrijder reed een 56-jarige automobilist uit Zutphen. Door nog onverklaarbare reden reed de 36-jarige motorrijder de andere weghelft op. Hierdoor ontstond een frontale botsing tussen de motorrijder en de vrachtwagenchauffeur. Door de botsing verloor de vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur, waarna hij in botsing kwam met de 56-jarige automobilist uit Zutphen. Na deze tweede botsing kwam de vrachtwagen in het water tot stilstand.

De 36-jarige motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De 56-jarige automobilist zat bekneld in de personenauto en is daaruit geknipt. Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht, maar is al weer thuis. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur heeft licht handletsel opgelopen.

De Regionale Verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld.

Doorrijden na ongeval
WOERDEN Op maandagmiddag 3 mei zijn twee jongens aangehouden voor het doorrijden na het aanrijden van een jongetje.

Omstreeks 12.05 uur reed een 14-jarige jongen samen met een 13-jarige jongen, beiden uit Woerden, op een scooter. Op de kruising Jozef Israëllaan/ /Jan Steenstraat reden zij een 4-jarig fietsend jongetje uit Woerden aan. Beide jongens kwamen ten val, maar reden daarna door. Een getuige reed de verdachten achterna en zo konden beide jongens worden aangehouden.

De 13-jarige jongen liep door de botsing een gebroken been op. Het jongetje heeft door de botsing een hersenschudding en een hoofdwond opgelopen.

Snelheidscontrole
OUDEWATER - Op de Provinciale Weg N228 bij Willeskop hield de politie maandag van 19.45 uur tot 21.45 uur een radarsnelheidscontrole. Het aantal gemeten voertuigen bedroeg 422 en 22 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/uur, op het weggedeelte waar een limiet van 80 km/uur geldt