Caféhouder overvallen

Utrecht - In de Johannes de Bekastraat te Utrecht vond in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari 2004, rond 01.30 uur, een gewapende poging tot beroving plaats op de eigenaar van café De Draaiweg. De politie sluit niet uit, dat de dader een bekende uit het café is geweest.

Reconstructie.

De eigenaar kwam na 01.00 uur die nacht bij zijn café in de Draaiweg, om af te sluiten. Krap een half uur later ging hij weer naar huis. De café-eigenaar stopte een paar straten verderop, in de Johannes de Bekastraat, ter hoogte van de parkeerplaatsen bij een poelier. Vrijwel direct werd het voorportier opengetrokken. Een gewapende man riep dat hij geld wilde. Hij leek te schrikken van de aanwezigheid van de vrouw. Toen het de dader dan ook nog duidelijk werd dat hij geen geld kreeg, rende hij hard weg in de richting van het Zwartewater. Het slachtoffer en zijn collega dachten de man, vooral aan de hand van het bomberjack dat hij droeg, wel eens vaker te hebben gezien in hun café. Ook meenden zij zijn stem wel eens vaker te hebben gehoord.

Type bomberjack dat dader droeg.

Dader

* blanke man;

* lengte circa 1.70 meter;

* tenger postuur;

* droeg een groene bivakmuts (met een gat voor beide ogen);
* legergroen bomberjack doorgestikt in z.g. ruitjesmotief (het jack had geen boord, maar was wel strak aangetrokken met een koord);
* blauwe spijkerbroek;

* donkere handschoenen;

* sprak normaal Nederlands;

* had een zwart pistool bij zich.

Plaats van het delict.

De politie vraagt

* Wie (her)kent de dader aan de hand van het getoonde signalement?
* Wie is, in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari (rond
01.30 uur), getuige geweest van de poging tot beroving in de Johannes de Bekastraat in Utrecht?

* Wie heeft, tot kort voor de poging tot beroving, gezien dat een man zich verdacht ophield in de Johannes de Bekastraat?
* Wie heeft meer informatie over de vluchtroute van de dader of over deze poging tot beroving in het algemeen?


Mensen met informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak, kunnen de politie bellen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).