Gemeente Roggel en Neer

04/05/2004
Informatie van de Stichting Elivagar
Bewoners komen binnen in de nieuw gebouwde woonhuizen Koppelstraat

Stichting Elivagar is een sociaal therapeutische woon
-leerwerkgemeenschap voor
mensen met een verstandelijke handicap en/of mensen met een pervasieve ontwikkelingsstoornis (autisme)

Sinds 1 april zijn de nieuw gebouwde huizen op de koppelstraat 17 door de doelgroep bewoond.

Het is voor de mensen (bewoners) een grote stap geweest om vanuit de reguliere hulpverlening deze vorm van wonen en werken te zetten. Dit brengt in eerste instantie onrust met zich mee die, gelet op de onbekendheid, grote impact heeft op de omgeving. Dit uit zich in geluiden en andere gedragingen die wellicht op het eerste oog vreemd zullen overkomen. Wij realiseren ons dat u als inwoner van Roggel deze gedragingen moeilijk kunt plaatsen, doordat het onbekend voor u is.

Wij hechten echter grote waarde aan het goed integreren van onze bewoners in het dorp
en zullen al het mogelijke doen dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als u de behoefte heeft eens langs te lopen of als u een praatje wilt maken dan bent u altijd van harte welkom. Wij willen u vragen begrip voor de eventuele overlast die nu ervaren kan worden, wij hopen dat de inburgering zo zal verlopen dat onze bewoners straks hun eigen plaatsje hebben binnen de gemeente Roggel.

Als er specifieke vragen zijn dan kunt u kontact opnemen met Rob Klaus algemeen coördinator. Tijdens kantooruren kunt u bellen 0475 - 390520/550658 .

Stichting Elivagar, Rob Klaus

P.s. op dinsdagmiddag 23 mei is het van 14.00 - 16.00 uur mogelijk om een kijkje te komen nemen op de Koppelstraat 17.