AutoRai

4-5-2004

Audi leidt in DTM merken- en teamkampioenschap

Audi leverde een sterke prestatie in de tweede race van de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) op zondag 2 mei op het circuit van Estoril in Portugal.

Na een rondenlange verbeten strijd met de uiteindelijke winnaar, de Nederlander Christijan Albers, werd de Zweed Mattias Ekström met de Red Bull-PlayStation-Audi A4 van het Audi Sport Team Abt nipt geslagen tweede in de 37 ronden lange race.

Zijn Duitse teamgenoot Martin Tomczyk werd derde voor de Deense coureur Tom Kristensen in de Hasseröder-Audi, ingezet door het Audi Sport Team Abt Sportsline. Ook Christian Abt (tiende) reed nog in de top tien; hij werd gevolgd door de Italiaan Emanuele Pirro in de Audi A4 DTM van het Audi Sport Infineon Team Joest. Diens Duitse teamgenoot Frank Biela eindigde in Estoril als vijftiende. De sterke teamprestatie in Estoril bracht Audi aan de leiding in de tussenstand van het merken- en het teamkampioenschap van de DTM. Ik ben trots op mijn rijders. Niet alleen Mattias, maar ook Martin en Tom hebben vandaag een prima prestatie geleverd, verklaarde Dr. Wolfgang Ullrich, directeur van Audi Sport. Niettemin zijn we nog niet helemaal tevreden. Ons doel is om races te winnen, en daarin zijn we nog niet geslaagd. We hebben dus nog wat te doen voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende race vindt 11 mei plaats op de Adria International Raceway in Italië.