KNWV

4/5/2004
KITESURFEN - North Sea Open Kiteboarding 2004 windarm en start PKRA World Tour


--> Afgelopen weekend vond de tweede editie van de North Sea Open plaats in Duinbergen, België. De North Sea Open 2004 was ook het eerste evenement van de Corona Extra Kite European Championship. Het evenement had met EUR3.500 een goede line-up van riders naar België gehaald, waaronder bekende kiters als Mark Shinn (Eng), Leeshai Miller (Isr), onze eigen Nederlands Kampioen Kevin Langeree en de winnaar van vorig jaar, Aron Hadlow (Eng).

Ondanks de slechte windvooruitzichten kon de competitie op zaterdag toch nog worden gestart en wist de organisatie 2 hele rondes af te maken voordat de wind verdween. Jammer genoeg was de wind op zondag met 7 knopen niet krachtig genoeg om de 1e eliminatieronde af te maken. Het prijzengeld werd verdeeld onder de riders die het tot de laatste acht hadden geschopt. De Nederlanders deden het erg sterk met 5 riders binnen de top 8, die bestaat uit de volgende namen: Kevin Langeree (NL), Ruben Lenten (NL), Reinier Korstanje (NL), Rolf Van der Vlugt (NL), Cees Van Oosterum (NL), Leeshai Miller (ISR), Ofri Argov (ISR) en Aaron Hadlow (UK). Kijk voor meer informatie op de site.

Start PKRA World Tour deze week in Podersdorf, Oostenrijk

Vandaag, dinsdag 4 mei, begint de eerste tourstop van de PKRA in Podersdorf, Oostenrijk. Het evenement heeft een primeur omdat het, het eerste evenement ter wereld is dat, met een `slider', een nieuwe discipline invoert. Een slider is een soort balk van enkele meters lang, waarover met snelheid gegleden kan worden en waarop diverse tricks uitgevoerd kunnen worden. Er wordt met grote belangstelling gekeken naar de prestaties van de Nederlandse riders, die goed vertegenwoordigt in Oostenrijk aanwezig zullen zijn. Iedereen heeft deze winter harder dan ooit getraind voor de freestyle discipline en de verwachting is dat het niveau heel hoog zal zijn en er
verbazingwekkende nieuwe trucs tentoon gespreid gaan worden. Kijk voor meer informatie op de site.

www.kiteboarding.be www.pkra.info

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl