Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Proost en Brandt kiest voor MLS van Fujitsu Services

Maarssen, 4 mei 2004

Fujitsu Services, specialist in IT-oplossingen voor onder meer de logistieke markt, heeft een zevenjarig contract gesloten met papiergroothandel Proost en Brandt voor de implementatie en het onderhoud van het Warehouse Management Systeem MLS en acht aanvullende modules. Het WMS, bestemd voor het distributiecentrum van de groothandel in Diemen, moet rond de jaarwisseling 'in de lucht' zijn.

Proost en Brandt was op zoek naar een ultramodern WMS, inclusief Radio Frequency (RF)-faciliteiten, ter vervanging van het oude, geïntegreerde, zelfgeschreven ERP-systeem dat in logistiek opzicht meer en meer tekortschoot. Na een uitvoerige selectie - op basis van de database van IPL Consultants, waarin alle gangbare WMS-pakketten vergeleken worden - stelde Proost en Brandt in de zomer van 2003 een shortlist van drie leveranciers samen. Van dit drietal kwam MLS van Fujitsu Services uiteindelijk als beste uit de bus. Zowel de professionaliteit die de IT-dienstverlener tijdens de presentatie aan de dag legde als de functionaliteit die het systeem aan boord had, spraken aan.

MLS beantwoordde als enige aan de belangrijkste selectiecriteria van Proost en Brandt. Zo bleek het in staat inzichtelijk ordermanagement te faciliteren en heldere managementinformatie te produceren. Ook de multi-site-optie die MLS had, voldeed aan de eisen van de papierleverancier. Proost en Brandt heeft op meerdere locaties papier in opslag, bij verschillende logistieke dienstverleners die ieder hun eigen WMS-pakket gebruiken. Het systeem moest al die externe pakketten via interfaces kunnen aansturen om de logistiek geïntegreerd te laten uitvoeren. Een andere voorwaarde was dat het WMS de klantgerichte aanpak van Proost en Brandt ondersteunde. Alle extra handelingen ('value-added logistics') die klanten verlangen, moest het systeem kunnen verwerken: van een speciale palletmaat tot een afwijkend papierformaat. Ook die mogelijkheid bood MLS: het kan én de productie- én de snijafdeling aansturen.

Najaar 2003 ging de projectdefinitiefase van start. Daarin legden de partijen alle logistieke processen tot in detail vast en namen ze de wisselwerking met MLS onder de loep. Deze fase werd onlangs afgesloten. Op dit moment bereidt de logistieke afdeling van Proost & Brandt zich voor op het omzetten van de processen, terwijl de ICT-afdeling het ERP-pakket rijp maakt voor aansluiting op MLS. Tegelijkertijd is Fujitsu Services bezig met het schrijven van maatwerk en het inrichten van de diverse MLS-modules die de papierleverancier heeft aangeschaft: Basis, Rittenplanning, ERP/MRP Interface Toolset, Doorberekenen Opslag en Diensten, RF & Werkverdeling, Dock Management, Assemblage en Warehouse Intelligence Solution (voor de gewenste managementinformatie). Als alles volgens planning verloopt, begint in november de testfase en gaat MLS rond de jaarwisseling 'live'.

Pascal Huydts, Logistiek Manager van Proost en Brandt, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet: "In de eerste fase van het project hebben de mensen van Fujitsu Services een uitstekende indruk op ons gemaakt. Zij zijn niet alleen goed thuis in automatisering, maar bezitten ook veel kennis op logistiek gebied. Ik verwacht dat MLS het foutenpercentage aanzienlijk terugdringt, waardoor een efficiëntere, mensvriendelijkere magazijnoperatie ontstaat. 'In één keer goed' is onze doelstelling." Ook Wijnand Engelen, directeur Logistic Solutions bij Fujitsu Services, is enthousiast: "Met dit contract versterken we onze positie in de papierbranche. Proost en Brandt is een topspeler in dit segment van de markt, een bedrijf met een grote uitstraling. De complexiteit van de opdracht is een fantastische uitdaging. Vooral de koppeling van MLS aan de systemen van de externe distributeurs biedt ons de kans te laten zien wat we in onze mars hebben."

Corporate informatie Proost en Brandt

Proost en Brandt is dé papiergroothandel voor de grafische industrie in Nederland. Het hoofdkantoor en distributiecentrum (DC) zijn gevestigd in Diemen. Het geklimatiseerde DC heeft ruim vijfduizend specificaties op voorraad die binnen 24 uur geleverd kunnen worden. De verkoopkantoren in Diemen, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle vormen een essentiële schakel tussen klant en papierfabriek. Proost en Brandt beschikt over een fijnmazig distributienetwerk. Dagelijks rijden zo'n veertig vrachtauto's van verschillende logistiek dienstverleners door Nederland om producten bij klanten af te leveren. In totaal werken er ongeveer 280 mensen bij de papierleverancier.

Meer informatie: www.proost.nl

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Voor meer informatie en fotomateriaal:

Chantal Mens, Persvoorlichter Fujitsu Services B.V. Tel: +31 346 598 511 Fax: +31 346 568 613 Email: chantal.mens@services.fujitsu.com