Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec neemt storage specialist Triple Stor over en komt met storage Competence Centre

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 4 mei 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, heeft haar marktpositie verstevigd door de overname van Triple Stor GmbH dat gespecialiseerd is in storage-oplossingen. Tevens heeft transtec onlangs een Competence Centre op het gebied van Storage gevestigd. transtec is reeds een van de grootste storage-leveranciers in Europa.

"De overname geeft een aanzienlijke boost aan onze positie in het storage segment. De klanten van Triple Stor zullen gaan profiteren van transtec's sterke positie in manufacturing en logistiek; met name Triple Stor resellers hebben toegang tot de gehele transtec productenreeks. Ook versterken we met deze overname ons aandeel in de supercomputing markt, waar we vorig jaar met de overname van Dr. Koch Computertechnik AG en de oprichting van het Competence Center for Clustering mee zijn begonnen", stelt Dieter Weisshaar, CEO transtec AG.

Yalcin Dincer, voormalig directeur Triple Stor GmbH, wordt lid van de transtec executive board en tevens vice president van het nieuwe transtec Competence Center for Storage. Triple Stor GmbH (Filderstadt, Duitsland) is al jaren een bekend speler in het storage-segment, met name op het gebied van direct-attached storage, network-attached storage en Storage Area Networks. Tevens levert de organisatie ATA, SCSI en Fibre Channel oplossingen. Over ttec Computers BV
ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht