Stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht 04-05-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT - Op maandagmiddag omstreeks 14.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een 55-jarige automobilist uit Utrecht en een 49-jarige automobilist uit Utrecht.

De twee bestuurders kwamen uit de richting van de Socratesbrug en reden richting t Goyplein. De 55-jarige man reed voorop en remde voor een voertuig dat wilde parkeren. De 49-jarige man, die achter de auto reed, kon niet op tijd remmen en botste tegen de achterzijde van de auto van de 55-jarige man aan. De 55-jarige man is voor nek- en rugletsel naar het Diaconesse ziekenhuis overgebracht.

Dieven aangehouden

UTRECHT - Op maandagmiddag omstreeks 13.15 uur heeft de politie een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had een aantal producten gestolen uit een winkel aan de Oud-Wulvenlaan. Deze hadden een winkelwaarde van ongeveer 17,-. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op maandagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De jongen had diverse producten gestolen uit een winkel aan het Vredenburg. Deze hadden een winkelwaarde van ongeveer 102,-. Bij de aanhouding bleek dat hij ook andere producten had gestolen uit een winkel op Hoog Catharijne. In overleg met zijn ouders zal de jongen worden overgedragen aan HALT.

Op maandagmiddag omstreeks 14.15 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Wageningen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Hij had parfum gestolen uit een winkel aan de St. Jacobsstraat met een winkelwaarde van ongeveer

47,-. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het stelen van onderdelen van geparkeerde voertuigen aan de Mexicodreef.

Getuigen belde omstreeks 23.35 uur naar de politie om te melden dat een man zich verdacht gedroeg en veel interesse had in geparkeerde voertuigen. Ter plaatse trof de politie een auto met daarin een 36-jarige man uit Utrecht. De agenten doorzochten met toestemming van de man de kofferbak en troffen daar een viertal wieldoppen en een kentekenplaat aan. De verdachte gaf aan dat hij inderdaad de kentekenplaat had gestolen. De wieldoppen had de man volgens zijn zeggen gekregen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagmiddag een straatroof plaats waarbij een 25-jarige vrouw uit Utrecht gewond raakte.

De vrouw parkeerde omstreeks 17.15 uur haar auto aan de Schutstraat en liep met twee tassen over haar schouder naar haar woning. In de tassen zaten een laptop en kledingstukken. Op het moment dat de vrouw naar haar woning liep werd er gefloten door één van twee opzittenden van een zilverkleurige scooter. De twee jongens hadden beide een getinte huidskleur en waren in het zwart gekleed. Nadat de vrouw probeerde haar voordeur te openen voelde zij dat haar laptoptas met geweld van haar schouder werd getrokken. Hierbij kwam zij ten val en voordat ze zich realiseerde wat er was gebeurd reed de scooter weg met de twee opzittenden. De vrouw liep grote bloeduitstortingen op.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over deze roof. Zij kunnen bellen met de politie Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

UTRECHT - Maandagmiddag controleerde de politie van 13.45 tot 16.00 uur op de Rubenslaan de snelheid van 940 bestuurders. In totaal reden 91 bestuurders te snel. Een motorrijder maakte het wel heel bont: hij reed 108 km/uur. Een automobilist reed met 81 km/uur langs de radarwagen. De Rubenslaan is bebouwde kom en dus geldt daar een limiet van 50 km/uur.

Bestuurder van gesignaleerde auto aangehouden

UTRECHT - Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden.

De agenten reden over de Hogelanden Westzijde in Utrecht in de richting van Lagenoord. Op de kruising met de Anton Geesinkstraat zagen ze een auto rijden die gesignaleerd stond. De auto kwam uit de richting van Lagenoord en reed in de richting van de Hogelanden. De auto nam een hogere snelheid aan en er ontstond een achtervolging over de Ondiep in de richting van de Laan van Chartoise. Vanwege de hoge snelheid van de auto raakte de politie het zicht van het voertuig even kwijt. De politie zag dat het voertuig in de richting van de Heringastraat reed. Daar stopte ze en de twee inzittenden rende weg. De agenten hebben de bestuurder aan kunnen houden, maar de passagier wist te ontkomen. Tegen de 37-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

De passagier had het volgende signalement: donkerblauwe trainingsjas, lichtblauwe korte broek, halflang krullend haar. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over deze man en zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal met geweld

UTRECHT Op vrijdag 30 april vond er een diefstal met geweldpleging plaats op de Aartsbisschop Romerostraat.

Omstreeks 13.45 uur liep een 76-jarige vrouw uit Utrecht op het trottoir van de Aartsbisschop Romerostraat in de richting van de Kapteinlaan ter hoogte van de brug toen er vanachter twee jongens op de fiets langsreden. De jongen die achter op de fiets zat, rukte de boodschappentas van de vrouw uit haar hand, waarna ze ervandoor fietsten.

Een tot nu toe onbekend gebleven man en vrouw hebben zich over de vrouw ontfermd. De man is achter de jongens aangefietst, maar heeft ze niet meer kunnen vinden. Het signalement van de jongens luidt: allebei een licht getinte huidskleur, zwart haar, lang, slank postuur. De bestuurder van de fiets is ongeveer 17 jaar en 1.80 m. lang. De bijrijder is iets jonger en kleiner, ongeveer 13 jaar en 1.70 m.

De politie van district Tolsteeg is op zoek naar de man en de vrouw die zich over de 76-jarige vrouw hebben ontfermd. Ook andere eventuele getuigen van de diefstal met geweldpleging worden verzocht contact op te nemen, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).