Politie Drenthe

24 autoinbraken opgelost

Emmen 04-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

NIEUW BUINEN - Dinsdag 20 april jongst leden zijn twee mannen aangehouden in verband met een groot aantal auto-inbraken. In de maand april werden in Nieuw Buinen en Stadskanaal meerdere auto-inbraken gepleegd. De buit bestond vooral uit radio-cd-spelers, cds en andere auto-accessoires. Politie Drenthe en Groningen stelden een gezamenlijk onderzoek in.
Dit onderzoek heeft geleid tot aanhouding van twee verdachten, een 19-jarige man uit Musselkanaal en een 20-jarige man uit Nieuw Weerdinge. Tijdens verhoren bekenden beide verdachten ingebroken te hebben in 17 autos in Nieuw Buinen en 7 autos in Stadskanaal. Behalve de beide jongemannen zijn ook nog een 55-jarige man uit Stadskanaal en een 56-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden op verdenking van heling. Ook een 38-jarige vrouw uit Musselkanaal werd gehoord terzake heling. Bij de twee mannen werd een groot gedeelte van de buit teruggevonden. De totale schade wordt geschat op ongeveer 20.000,- euro.
De beide van inbraken verdachte mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en voor 10 dagen in bewaring gesteld.