Gemeente Cranendonck


30 april 2004

Negen lintjes in Cranendonck

Vijf Bulanders en vier Maarheezenaren werden gisteren Lid in de Orde van Oranje Nassau.

1. Het echtpaar Vos

2. P. Meyl

3. M. Steenbergen-Vonken

4. J. van der Heijden

5. F. Verest

6. J. Rampen

7. A. Mulder

8. J. Hoste

---

Het echtpaar Vos

De heer Vos is 77 jaar en heeft zich gedurende een lange periode op vele maatschappelijke gebieden ingezet. Al vanaf 1970 zet hij zich in voor de R.K. parochie de Goede Herder. Voor één van de activiteiten hierin ontving hij zelfs een Pauselijke onderscheiding. Daarnaast is de heer Vos al bijna dertig jaar collectant voor de Hartstichting en actief in de Budelse Ondernemersvereniging BOV. Ook zette hij zich een aantal jaren in voor carnavalsvereniging Buulder Buk en de Stichting Hernieuwde Levenskracht waarvoor hij een groot aantal donateurs verwierf.

Mevrouw Vos-Davids is 73 jaar en zet zich samen met haar man al geruime tijd in voor de gemeenschap. Zij is al ruim dertig jaar zeer actief voor de R.K. parochie de Goede Herder en zet zich als bestuurslid in voor de plaatselijke afdeling van de Hartstichting. Daarnaast collecteerde zij in deze periode ook voor andere goede doelen en is al meer dan tien jaar betrokken als vrijwilliger bij de Stichting Hernieuwde Levenskracht.
Mevrouw Vos-Davids is onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau.
Uitreiking vindt plaats van 08.30 uur tot 09.00 uur aan haar huisadres.

---

P. Meyl
De heer Meyl is 68 jaar en heeft een bijzondere staat van verdienste voor de gemeenschap. Al meer dan veertig jaar zet hij zich in als collectant en secretaris voor de plaatselijke afdeling van het Koningin Wilhelmina Fonds. Daarnaast was hij gedurende dertig jaar penningmeester van het kerkbestuur van de R.K. parochie O.L. Vr. Visitatie in Budel en zet zich voor deze parochie ook al jaren in als lector en collectant. De laatste jaren kunnen ook het Nederlandse Rode Kruis en buurtvereniging De Bloemendeken op zijn inzet rekenen en heeft hij een luisterend oor voor ouderen in de Mariënburght in Budel.

---

M. Steenbergen-Vonken
Mevrouw Steenbergen-Vonken is 58 jaar en spant zich al geruime tijd op verschillende manieren in voor zieken en gehandicapten. Door zieken te bezoeken, te collecteren en als vrijwilliger bij onder andere het Nederlandse Rode Kruis en Hernieuwde Levenskracht.
---

J. van der Heijden
De heer Van der Heijden is 54 jaar en heeft zich in ruime mate ingezet voor het onderwijs in Cranendonck. Gedurende bijna twintig jaar is hij actief als bestuurslid en later als voorzitter van Stichting Katholiek Onderwijs Budel (SKOB), inmiddels gefuseerd in het regiobrede SKOZOK. In 2002 richtte hij mede het platform VOCAAL op dat zich inzet voor het behoud van voortgezet onderwijs in Cranendonck. Mede door zijn inspanningen is het voortgezet onderwijs behouden gebleven in Cranendonck en is er sprake van een toename van 40% van het aantal leerlingen.

---

F. Verest
De heer Verest is 75 jaar en heeft zich gedurende een lange periode op vele maatschappelijke gebieden, zoals politiek, welzijn, onderwijs, cultuur, sport, ingezet. Al vanaf begin jaren 60 heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij diverse stichtingen op het gebied van onderwijs, cultuur en welzijn. Daarnaast was hij mede-oprichter van het gemeenschapshuis in Maarheeze en was hij lid van het gemeentebestuur aldaar.

---

J. Rampen
De heer Rampen is 63 jaar en heeft zich al vanaf begin jaren 80 op vele manieren ingezet voor Voetbalvereniging Maarheeze. Lange tijd als secretaris van het bestuur, maar ook als medeverantwoordelijke voor het onderhoud van het sportpark, voorzitter van de technische commissie en kantinemedewerker. Naast zijn bijdragen voor de voetbalvereniging was de heer Rampen actief in de buurtvereniging en het bestuur van het CDA in Maarheeze.

---

A. Mulder
De heer Mulder is 74 jaar en speelt al vanaf de jaren 60 een belangrijke rol in het St. Joris en St. Barbaragilde en binnen de Gertrudeparochie in Maarheeze. Voor de parochie was hij collectant, kerkmeester en bestuurslid. Voor het gilde heeft hij zich eveneens in ruime mate ingezet. Mede door zijn inspanningen is het ledenaantal sterk gegroeid en zijn er zaken als een nieuw gebouw en schutsbomen gerealiseerd. Ook heeft hij door onderzoek in de archieven een stukje geschiedenis van het gilde kunnen achterhalen.

---

J. Hoste
De heer Hoste is 73 jaar en heeft zich op diverse manieren verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap. Vooral zijn muzikale inspanningen springen in het oog. Zo richtte hij blaaskapel Exelsior op en dameskoor Cornelius Kapel. Naast dirigent van dit dameskoor was hij bovendien ook organist in de Cornelius Kapel. Ook op sportief gebied droeg hij zijn steentje bij als penningmeester van voetbalvereniging Gastel Vooruit en organisator van een biljartcompetitie voor ouderen in Gastel en Soerendonk.
---