2e persbericht van dinsdag 4 mei 2004

Eindhoven 04-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

In een woning in Gestel is maandagavond rond 20.45 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van de 50-jarige bewoner van het pand. Beide mannen zijn bekenden van elkaar en hadden onenigheid. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

Op de Nijenrode zijn maandagavond om 22.28 uur drie Eindhovense jongens van 16, 17 en 17 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Sterkenburg een lijnbus te hebben bekogeld met stenen waardoor er vier ruiten van de bus vernield werden. De vier inzittenden van de bus en de chauffeur raakten niet gewond. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Auto met draaiende motor weggenomen

Vanaf de Karolingersweg is maandag rond 15.10 uur een zwarte Golf TDI met het kenteken TJ-DZ-28 gestolen. De 52-jarige Eindhovense eigenaar had de auto even onbeheerd achtergelaten met draaiende motor. Hij moest snel ergens naar binnen. Toen hij terugkwam was zijn auto verdwenen.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vernieling bushokjes

Na een onderzoek in de omgeving zijn dinsdag rond 1.10 uur op de Geleenhof een 15 jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een raam van een bushokje op de Karel de Grotelaan en op de Roffart. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Vossenbeemd zijn maandag tussen 16.00 en 19.00 uur 1.712 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 199 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u. Ook op de Rijpelbergseweg is donderdagavond tussen 20.15 en 21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 407 gecontroleerde voertuigen reden 36 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is hier 85 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Helmond: Dronken automobilist verlaat plaats ongeval

Na een onderzoek heeft de politie dinsdag rond 1.40 uur een 37-jarige man in zijn woning in Helmond Oost aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeluk op de Coendersberglaan kort voor zijn aanhouding. De man zou op deze weg de controle over zijn voertuig zijn verloren en tegen een boom zijn gebotst op de middenberm. De man is uit de auto gestapt en naar huis gegaan. Bij hem werd een alcoholpromillage van bijna

0,75 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Wateroverlast leidt tot hennepkwekerij

In een woning aan de Kloostertuin heeft de politie maandagavond rond 23.40 uur een hennepkwekerij met ongeveer 500 planten aangetroffen. De politie kwam bij de hennepkwekerij uit door een melding van wateroverlast bij de betreffende woning. In het pand werden drie teeltruimtes aangetroffen. Twee op de slaapkamer en één op de zolder. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 27-jarige huurder van het pand is gehoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Onder invloed

Op de Koningin Julianastraat is dinsdag rond 2.20 uur een 36-jarige automobilist uit Bergeijk aangehouden. De politie zag de man kort daarvoor slingerend over de Eerselsedijk rijden en besloot hem te controleren. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 1,50 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Auto gestolen

Vanaf de Tomakker is tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 7.15 uur een paarse Volkswagen Golf met het kenteken 42-HD-ZJ gestolen.

Waalre: Insluiper neemt sieraden weg

In een woning aan de Goudbergstraat zijn maandag tussen 11.00 en 13.30 uur sieraden gestolen. De insluiper is binnen kunnen komen door een openstaand raam.