Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"de magische constellatie van Ibolt"

iBOLT van Magic Software; snelrijzende ster aan het EAI/BPM-firmament

HOUTEN, 4 mei 2004 - Magic Software Enterprises, rijzende ster op het gebied van applicatie-integratie (EAI) en Business Process Management (BPM), is door eBizQ, een toonaangevende Amerikaanse kennisorganisatie op het gebied van integratietechnologie, gekwalificeerd als één van de beste leveranciers van complete integratieoplossingen.

Magic Software's integratiesuite iBOLT eindigt op de "vendor comparison list" van eBizQ's Integration Insider zij-aan-zij met grote namen uit de branche en wordt op meerdere punten zelfs beter beoordeeld dan deze giganten. Hiermee levert Magic Software een enorme prestatie, want hoewel de organisatie al jaren als gerenommeerd softwarebedrijf in de markt staat, heeft zij haar integratieoplossing iBOLT pas in april 2003 gelanceerd.

"Dat we met iBOLT in de vergelijking zo goed scoren, is de kroon op ons werk.", stelt Dave Keijzer, General Manager Magic Enterprises Nederland. "Internationaal hebben we ons met man en macht ingezet om een krachtige en efficiënte oplossing te ontwikkelen en te positioneren. Daarbij hebben we het voordeel dat we innovatief kunnen voortbouwen op onze kennis uit het verleden. Dit resulteert in een goede, doorontwikkelde technologie waarmee we vlot behoorlijke resultaten kunnen leveren; soms wel vier keer zo snel als andere aanbieders. De vergelijking van eBizQ bewijst andermaal dat wij thuishoren op de shortlist van ieder bedrijf dat het integratievraagstuk serieus wil aanpakken."

Gebaseerd op Magic's basistechnologie eDeveloper, slaagt iBOLT erin complexe integratievraagstukken te tackelen en een overzichtelijke structuur te genereren, die te allen tijde wordt aangestuurd door het bedrijfsproces. Dit houdt in dat niet de technologie, maar de organisatieontwikkeling leidend is in het integratieproces. Deze insteek levert een aanzienlijke bijdrage aan de flexibiliteit van bedrijven om ten behoeve van rendementsverhoging veranderingen door te voeren, zonder al teveel hoofdbrekens over de technische weg die nodig is om dit te bewerkstelligen. iBOLT's aanpak blijkt al succesvol voor vele van Magic Software's klanten, waaronder DekaBank, Victorinox en Menzies World Cargo.

Magic Software Nederland

Magic Software Enterprises (Nasdaq: MGIC) is een toonaangevende leverancier van technologie voor snelle applicatie ontwikkeling (RAD) en applicatie-integratie (EAI). Het kantoor van Magic Software in Nederland heeft op dit moment 15 werknemers en richt zich op de verkoop en ondersteuning van de Magic Software producten in de Benelux. Magic Software heeft in Nederland en België meer dan 140 directe klanten, waaronder ook 60 leveranciers van op Magic gebaseerde standaardapplicaties. Het totale aantal organisaties in Nederland en België wat Magic of op Magic gebaseerde applicaties gebruikt, wordt geschat op meer dan duizend.

Magic Software Algemeen

Magic Software is een wereldwijde speler in de software markt, met vertegenwoordigingen in meer dan 50 landen. Magic Software heeft meer dan 700 werknemers, waaronder 170 man in Research en Development. De klantenbase van Magic bestaat uit duizenden ISV's (leveranciers van standaard applicaties gebouwd met de Magic ontwikkelomgeving), System Integrators (ICT-dienstverleners die met behulp van onze technologie maatwerkoplossingen ontwikkelen bij klanten) en bedrijven en andere organisaties die zélf applicaties bouwen en integreren met onze technologie.