Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 4 mei 2004

Verkeerscontrole

De Politie Twente houdt dagelijks verkeerscontroles in de regio

Oldenzaal

Op maandag 3 mei '04 heeft er een verkeerscontrole plaatsgevonden aan de Eektestraat, Schipleidelaan , de A1, Ootmarsumsedijk, Oliemolenstraat in Oldenzaal. In totaal werden er 5 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één keer niet hands-free bellen. Verder werd een bestuurder bekeurd om dat deze te hard reed. Er werd een bekeuring uitgeschreven omdat de aanhangwagen niet voorzien was van een juiste kentekenplaat (bps: 04-054897)

Goor

Aan de Kerkstraat in goor en omgeving werden 61 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zes personen kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen.(04-054684)

Oldenzaal

Aan de Oliemolenstraat, Tulpstraat en Burgemeester Wallerstraat zijn diverse bestuurders van bromfietsen gecontroleerd. De agenten hebben veel bestuurders gewaarschuwd omdat zij hun bromfiets nog niet hadden voorzien van het nieuwe verzekeringsplaatje. Verder werden er 4 bekeuringen uitgeschreven voor het opvoeren van de bromfiets en 1 bromfiets had een gladde band. (04-054894)

'Vreemde' winkeldieven aangehouden

Franse verdachte verklaarde dat hij brood stal omdat hij twee dagen niet had gegeten.

Harbrinkhoek

Op maandag 3 mei '04 omstreeks 15.42 uur werd een 29 jarige man uit Rosny Sous Bois (Frankrijk) betrapt op winkeldiefstal. Hij had een krentenbrood gestolen uit een supermarkt in Harbrinkhoek. Toen de man werd aangesproken buiten de winkel door het personeel reageerde hij niet. Hij liep samen met een onbekende vrouw weg. De gealarmeerde politie trof de man en een vrouw (44 jaar uit Rosny sous Bois) even later op de Almeloseweg aan. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bekende de diefstal. Hij verklaarde twee dagen niet te hebben gegeten. De man en vrouw waren niet in het bezit van een paspoort. Tegen de man en vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De vreemdelingendienst stelt een nader onderzoek in naar hun identiteit. Beiden zijn opgesloten (bps: 04-054852)

'Broodgooiers' brengen verkeer in gevaar

De Politie Twente heeft op aanwijzing van getuigen drie jongens aangehouden.

Oldenzaal

Twee jongens van 12 jaar en één van 13 jaar uit Oldenzaal werden op maandag 3 mei '04 omstreeks 13.30 uur aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten troffen de jongens aan op de Visschedijkweg te Oldenzaal. Daar werden zij aangesproken door getuigen. De getuigen hadden gezien dat deze jongens op het viaduct over de A1 stonden. Vanaf dit viaduct gooiden de jongens 'iets' naar beneden wat behoorlijk hard tegen de voorruit van hun auto klapte. Volgens de jongens hebben zij brood, dat zij overhielden van het vissen, naar de auto's gegooid. Er was geen schade veroorzaakt. De jongens verklaarden dat zij dit hadden gedaan omdat de vrachtwagenchauffeurs niet reageerden op hun teken om te claxonneren. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-054725)

Meisje vast in het prikkeldraad

Slachtoffertje houdt er diverse wondjes en een 'goodbear' aan over.

Markelo

Op maandag 3 mei '04 omstreeks 13.43 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen dat er een meisje vast zat in het prikkeldraad aan de Stokkumerweg in Markelo. Bleek dat een 6 jarig meisje zo hard om een boom fietste dat ze uit de bocht was gevlogen het prikkeldraad in. De broeders van de ambulance hebben haar uiteindelijk uit de prikkelbare situatie gered. Als troost voor de kleine wondjes en het gebeuren ontving ze een 'goodbear'.

Fietser raakt gewond

Wielrenner valt van zijn fiets door stronk op fietspad

Markelo

Een 68 jarige wielrenner uit Nijverdal kwam op maandag 3 mei '04 omstreeks 14.30 uur ten val op de Stationsweg te Markelo. De man fietste met een aantal vrienden over het fietspad en merkte een stronk te laat op. Hij komt hierdoor ten val. De man is per ambulance met o.a. een klaplong en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-054804)

Zonder rijbewijs onder invloed

Automobilist is aangehouden en bekeurd.

Oldenzaal

Op dinsdag 4 mei 2004 omstreeks 2.00 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid over de Tulpstraat in Oldenzaal rijden. Bij controle bleek dat de 27 jarige bestuurder uit Oldenzaal geen rijbewijs had. De agenten roken dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man 0,7 promille blies. De man heeft voor beide feiten een bekeuring gekregen. (bps: 04-055032)

Brand snel onder controle

In een woonzorgcentrum was brand ontstaan in een TL-armatuur.

Hellendoorn

Op maandag 3 mei '04 omstreeks 19.12 uur kwam er een melding van een brand in een woonzorgcentrum in Hellendoorn. Bleek dat er brand was ontstaan in een TL- armatuur. Door het brandalarm waren de automatische deuren gesloten en de technische dienst gewaarschuwd. De man van de technische dienst heeft met een poederblusser het vuur gedoofd. In verband met de stank en rook werden bewoners, van de betreffende vleugel, tijdelijk overgebracht naar een ander gedeelte van het centrum. De brandweer heeft het verplegend personeel hierbij geholpen. Betreffende bewoners zijn voor de zekerheid onderzocht door een arts. (bps: 04-054950)

Mini-kwekerij ontmanteld

Man verklaarde voor eigen gebruik te telen.

Aadorp

Op maandag 3 mei '04 omstreeks 17.42 uur trof de Politie Twente een kleine hennepplantage aan in en buiten een woning in Aadorp. De 33 jarige bewoner verklaarde dat hij hennepplanten teelde voor eigen gebruik. De man had in zijn woning een kleine plantage. In zijn tuin teelde hij ongeveer 24 plantjes. Voor eigen gebruik is een maximum van 5 plantjes gedoogd. De man heeft daarom 5 plantjes gehouden en overige planten werden in beslag genomen en vernietigd. (bps: 04-054369)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588
---- --