Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2004

Bromfietser rijdt 100 km/u

Politie betrapt bromfietser met hoge snelheid

Enschede

Op zondag 2 mei omstreeks 18.30 uur ziet een politiesurveillance een bromfietser met duopassagier rijden over de rijbaan van de Haaksbergerstraat. De snelheid die wordt gemeten bedraagt meer dan 100 km/u. De bromfietser, een 17-jarige Enschedeër, wordt staande gehouden en zijn bromfiets gaat op de rollenbank. Terwijl het gas nog maar voor de helft was opengedraaid, kwam het vermogen al boven de 2 kW. Op maandag is een geluidsmeting verricht. Uitslag 115,7 dB. (102 toegestaan). De politie demonteerde de uitlaat en nam deze in beslag. De bromfietser krijgt proces-verbaal. (bps: 04-054845)

Politie neemt rijbewijzen in

Motorrijder en automobilist betrapt op hoge snelheidsoverschrijding

Enschede

Op maandag 3 mei omstreeks 11.25 uur betrapt de politie op de parallelweg Hengelosestraat in buitenwaartse richting een motorrijder met een snelheid van 110 km/u. Ter plaatse is het nog binnen de bebouwde kom en geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. De politie nam het rijbewijs van de motorrijder, een 27-jarige Enschedeër, in en maakt proces-verbaal op. (bps: 04-054662)

Eerder die ochtend meet de politie op de A35 de snelheid van een personenauto. Deze rijdt 155 km/u waar 100k km/u is toegestaan. De automobilist, een 30-jarige Utrechtenaar moet zijn rijbewijs eveneens inleveren. Deze had hij niet bij zich waarop de auto is achter gehouden, totdat hij zijn rijbewijs komt inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. (04-054561)

Rijden onder invloed

Automobilist verkeert onder invloed van alcohol

Enschede

Op dinsdag 4 mei omstreeks 00.40 uur trok een witrokende auto op de Broekheurne Ring de aandacht van surveillerende agenten. Zij controleerden de auto en zagen twee lekke banden en verse schade. Ondanks dat het sterke vermoeden bestond dat de auto bij een aanrijding betrokken was geweest, ontkende de automobilist en een inzittende een aanrijding te hebben gehad. De schade zou veroorzaakt zijn door een vernieling, een tijdje geleden. De politie constateerde bij de automobilist alcoholgebruik waarop zij hem aanhielden. De uitslag van de ademanalyse was 0,6 o/oo. De verdachte kreeg hiervoor een transactie van 220 euro. De auto werd afgesleept. De politie zal nog een nader onderzoek instellen met betrekking tot de aangetroffen schade. (bps: 04-055027)

Aanrijding met letsel

Automobiliste raakt gewond bij een kopstaart aanrijding

Rijssen

Op maandag 3 mei omstreeks 14.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Holterstraatweg met de Reggesingel. Een 32-jarige automobilist uit Vriezenveen bemerkte te laat dat de auto voor hem stopte voor het verkeerslicht en reed achter op deze auto. De bestuurster van deze auto, een 25-jarige vrouw uit Almelo liep daarbij klachten op aan nek en rug en is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht. (bps: 04-054818)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist raakt van de weg en rijdt tegen een boom

Wierden

Op maandag 3 mei omstreeks 16.46 uur rijdt een 35-jarige Nijverdalse automobilist over de Vriezenveenseweg. Door nog onbekende oorzaak remt hij af en geeft vervolgens weer gas, rijdt naar links en komt tegen een boom tot stilstand. Een toevallig passerende arts verleent hem eerste hulp. De automobilist is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is afgesleept. De politie stelt nog een onderzoek in naar de juiste toedracht. (bps: 04-054912)

Automobiliste rijdt tegen boom

Automobiliste raakt gewond bij een eenzijdig ongeval

Holten

Op dinsdag 4 mei omstreeks 10.02 uur vindt een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Helhuizerweg. Een 60-jarige automobiliste uit Holten raakt in de rechter berm en schiet daarna met haar auto naar links. De auto raakt een boom, slaat over de kop en komt uiteindelijk in een weiland op de vier wielen tot stilstand. De vrouw wordt met rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto is total loss. De politie heeft het kentekenbewijs ingenomen en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (bps: 04-055136)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --