Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 mei 2004


Lichtgewond door aanrijding


Een 71-jarige Apeldoorner raakte maandagmiddag op de kruising Laan van Kuipershof / Kanaal Zuid gewond door aanrijding met zijn twee jaar jongere echtgenote. Beiden fietsten rond 15.30 uur in de richting van het Kanaal Zuid. De vrouw reed voor haar man en stopte plotseling om te keren. Haar echtgenoot had dit te laat in de gaten en reed tegen de fiets van zijn vrouw aan en kwam ten val. Ambulancepersoneel behandelde de man aan een hoofd- en schaafwond.


Auto vliegt spontaan in brand


De auto van een 40-jarige Apeldoorner vloog maandagmorgen vroeg op de Koning Stadhouderlaan spontaan in brand. De man reed rond 06.55 uur in de richting van de PWA-laan toen plotseling de motor afsloeg. Toen de automobilist opnieuw de motor startte en de auto in de middenberm zette, kwamen er vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer bluste het vuur maar kon niet voorkomen dat het hele motorblok uitbrandde. Een sleepbedrijf sleepte de auto weg.


Snelheidscontroles


De politie heeft maandagmiddag twee snelheidscontroles gehouden. Ruim 1.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden op de Jachtlaan de controle. Van hen reden er veertien sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km per uur. Ruim 500 voertuigen werden op de PWA-laan op snelheid gecontroleerd. Achttien bestuurder reden sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 74 km per uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --