Ingezonden persbericht


Persbericht

4 mei 2004

LITE-ON IT introduceert ¹s werelds eerste Double Layer DVD brander

~ nieuwe DVD drive brandt 4 uur DVD kwaliteit video op één disk! ~

LITE-ON IT, één van ¹s werelds grootste Optical-Drive fabrikanten, introduceert het nieuwste op het gebied van DVD branders; de Dual Drive SOHW-832S, voor het branden van DVD+R DL (Double Layer) en het supersnel (her)schrijven van alle andere soorten DVD en CD disks. De SOHW-832S is de beste keus voor consumenten die met grote audio- of videobestanden werken en daarom snelheid extra belangrijk vinden.

De nieuwe drive maakt het mogelijk om 8.5GB data ofwel 4 uur video met DVD kwaliteit op één DVD+R DL disk te branden, die gratis met het product wordt meegeleverd. Daardoor wordt het werken met twee disks bij langere films overbodig. De disk kan vervolgens met bijna alle huidige DVD-ROM drives & DVD spelers worden afgespeeld.

OESingle layer¹ DVD+R & DVD-R disks kunnen met deze brander worden beschreven op achtvoudige snelheid (8X speed). Dit betekent dat binnen 10 minuten 4.7 GB aan data kan worden vastgelegd.

DVD ReWritables (+ of -) kunnen worden herschreven op 4X speed en DVD-ROM¹s kunnen worden gelezen met een maximumsnelheid van 12X.

Behalve als DVD ReWriter werkt de drive ook op supersonische snelheid voor het (her)schrijven van CD¹s. CD-R¹s worden op veertigvoudige snelheid gebrand en CD-RW¹s op 24X speed herschreven. De drive leest CD-ROM¹s op 40X speed. SOHW-832S levert hiermee de beste CD-R & CD-RW (her)schrijfprestaties in de huidige markt van 8X speed DVD ReWriters.

Daarnaast bevat het product SMART-BURN technologie voor een OEbuffer-under-run-free¹ functie. Deze functie maakt het mislukken van branden onmogelijk. De innovatieve SMART-X technologie zorgt voor een stabiele en vloeiende audio CD, VCD en DVD afspeelkwaliteit, en kwalitatief hoogstaande DAE/ VCD/ DVD data-extractie. Het 2MB buffer memory bevordert een stabiele DVD opname en het product is tevens voorzien van een stroombesparende functie.

De LITE-ON DVD Dual Drive SOHW-832S is vanaf deze maand te koop in de meeste computerwinkels. Voor een verkoopadres in de buurt zie http://www.liteonit.com

(331 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over LITE-ON IT
LITE-ON IT heeft haar hoofdkantoor in Taiwan en is sinds 2001 genoteerd aan de Taiwanese beurs. Sinds de oprichting in 1995, is LITE-ON uitgegroeid tot één van de grootste producenten van optische apparatuur, en heeft een leiderspositie verworven op het gebied van CD/DVD spelers en recorders in zowel de consumentenelektronica- als de PC-markt.

LITE-ON IT levert kwalitatief hoogwaardige producten, gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. De producten worden verkocht aan OEs werelds grootste PC-fabrikanten, die ze gebruiken in hun PC¹s. Daarnaast verkoo1p LITE-ON IT haar producten ook onder haar eigen merknaam aan eindgebruikers via het distributiekanaal en retailers.

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo bij LEWIS Communicatie BV:

Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Vivian Crooijmans, Marketing Manager bij LITE-ON IT: Tel: +31 (0) 40 250 80 00 Fax: +31 (0) 40 250 80 91 E-mail: vivian_crooijmans@liteonit.com http://www.liteonit.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---