Politie Amsterdam-Amstelland

Doodgestoken na ruzie

4-5-2004. Een ruzie heeft maandag op de Rode Kruislaan het leven gekost aan een 34-jarige man. De 37-jarige dader meldde zichzelf later aan het politiebureau en werd ingesloten.

De verdachte bezocht de woning van zijn ex-vrouw en werd daar gefronteerd met haar nieuwe vriend. Een ruzie volgde, waarna het slachtoffer werd neergestoken. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij later overleed. De verdachte sloeg op de vlucht, maar meldde zich later aan een politiebureau.
Vijf gewonden bij kop-staart botsing
4-5-2004. Maandagmidag rond halfdrie raakten vijf inzittenden van twee personenauto's gewond na een kop-staart botsing op de A10. Bij de aanrijding waren in totaal vier voertuigen betrokken. Drie slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis, twee werden ter plaatse behandeld. De rechterrijstrook is ruim een uur afgesloten geweest.
Gijzeling beëindigd: drie arrestaties

4-5-2004. Begin april maakte de politie een einde aan de gijzeling van een 23-jarige man in Buitenveldert. Een ruzie in de drugssfeer lag ten grondslag aan de gijzeling.

Taxicontrole levert 18 bekeuringen op
4-5-2004. Maandagmiddag rond het middaguur vond op de Fronemanstraat een speciale taxicontrole plaats. Ruim dertig taxi's en hun chauffeurs werden aan een controle onderworpen.

Het resultaat: 18 bekeuringen, o.a. voor overtreding van de arbeidstijdenwet, rijden zonder vergunning en het niet zichtbaar aanwezig hebben van de chauffeurspas. De ongevallendienst nam 5 kentekenbewijzen van taxi's die gladde banden hadden, brandstof lekten of een loszittende accu hadden.

---

Vrouw in woning overvallen

4-5-2004. Maandagmiddag drongen drie mannen binnen in de woning van een vrouw in Nieuw-West. De vrouw werd beetgepakt en tegen de grond gewerkt. Toen zij om hulp schreeuwde, vluchtten de daders de woning uit. Twee mannen die in de omgeving werden gearresteerd zijn later weer op vrije voeten gesteld. De recherche van bureau Lodewijk van Deijsselstraat heeft de zaak in onderzoek.